Поділитись:

Луцькрада відповіла на петицію про вибори міського голови

Середа, 31 травня 2017, 16:15
Луцькрада відповіла на петицію про вибори міського голови

Луцька міська рада дала відповідь на прохання лучан не затягувати із виборами Луцького міського голови.

Нагадаємо: у Луцьку створили петицію з вимогою, щоб Ігор Поліщук надіслав до Верховної Ради оформлену належним чином копію рішення Луцької міської ради про дострокове припинення повноважень Луцького міського голови Миколи Романюка задля вирішення питання про призначення позачергових виборів міського голови.

Як зазначили в Луцькраді, згідно з ч.З ст.42 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" не пізніш як на п'ятнадцятий день після звільнення з посади або смерті сільського, селищного, міського голови особа, яка на цей час відповідно до закону здійснює повноваження сільського, селищного, міського голови, звертається до Верховної Ради України з клопотанням щодо призначення позачергових виборів сільського, селищного, міського голови. Таке клопотання розглядається Верховною Радою України не пізніше ніж у дев'яностоденний строк з дня дострокового припинення повноважень відповідного сільського, селищного, міського голови. Направлення будь-яких інших додаткових документів для вирішення питання про призначення Верховною Радою України позачергових виборів міського голови чиним законодавством не передбачене.

Наразі, кажуть в мерії, на розгляді у Верховній Раді України перебуває клопотання секретаря міської ради від 17.02.2017 №1.1-1/893 про призначення позачергових виборів Луцького міського голови, яке надіслала Юлія Вусенко, та рішення міської ради від 29.03.2017 №21/2 "Про звернення Луцької міської ради до Верховної Ради України щодо невідкладного розгляду питання призначення позачергових виборів Луцького міського голови та визначення строку їх проведення".

Додатково зазначили, що рішення Луцької міської ради від 29.03.2017 №21/1 "Про дострокове припинення повноважень Луцького міського голови Романюка М.Я." оприлюднене на офіційному сайті Луцької міської ради відповідно до вимог Регламенту Луцької міської ради VII скликання.

Станом на 26 квітня рішення міської ради про припинення повноважень Луцького міського голови ще не було відправленедо Верховної Ради.

Натомість в інтерв'ю газеті "Волинь-нова" Ігор Поліщук зазначив, що вибори міського голови можуть відбутися у жовтні.

Надрукувати
мітки:
коментарів