Поділитись:

У Польщі - тисячі українців з недійсними візами

Середа, 31 травня 2017, 14:57
У Польщі - тисячі українців з недійсними візами

У Польщі немає системи, яка б контролювала, чи іноземець із простроченою візою виїхав із держави.

Про це пише "Монітор Інфо" з посиланням на "Rzeczpospolita".

Ніхто в Польщі не рахує, скільки іноземців, здебільшого зі сходу, не виїхали з країни, попри те, що віза втратила дійсність.

Близько 20 тисяч іноземців, які минулого року перебували в Польщі нелегально, викрила Прикордонна служба. Протягом року це число зросло на 62 %. Це засвідчують дані Прикордонної служби, які наводить "Rzeczpospolita". У групі затриманих нелегалів найбільше (понад 14 тисяч) було громадян України. Найбільше нелегальних українців польські служби виявили у воєводствах, що межують з Україною: в Люблінському та Підкарпатському.

Як пише видання, жодна державна установа не перевіряє, чи іноземець, який в'їхав до Польщі з візою, що дозволяє працювати або навчатися, виїхав з Польщі, коли минув термін її дії.

"Такі випадки ми виявляємо під час контролю, наприклад, у працедавця чи на кордоні, коли іноземець вирішив виїхати з Польщі", – пояснює Аґнєшка Ґоліяс, прес-секретар Головної комендатури Прикордонної служби.

Минулого року до Польщі в'їхали понад 15,3 млн громадян іноземних країн, зокрема понад 10 млн українців і 3 млн білорусів. Лише 1,4 млн були громадянами країн ЄС.

Надрукувати
мітки:
коментарів