Поділитись:

Як попрацювали волинські підприємства у 2017 році

Середа, 31 травня 2017, 14:39
Як попрацювали волинські підприємства у 2017 році

За попередніми даними товаровиробники міста відвантажили споживачам продукції, надали послуг промислового характеру на суму 4,4 млрд.грн., (з неї 31,7% – за межі України), що становило майже 49 % загальнообласних обсягів.

Значна частина її припадала на продукцію машинобудування, виготовлення виробів із деревини, виробництво паперу та поліграфічну діяльність, виробництво гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції, виробництво одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів, – повідомляє прес-служба ГУ статистики у Волинській області.

Підприємствам обласного центру належали майже 48 % вироблених на Волині макаронних виробів, 63,6 % – хліба та виробів хлібобулочних, 64,8 % – жіночих блуз, 89,7 % – суконь, 90,5 % – трикотажних нічних сорочок та піжам, майже всі загальнообласні обсяги виробництва плівки з пластмас, мішків та пакетів з полімерів етилену, паперу та картону. Лише в Луцьку вироблялися автобуси, тролейбуси, лічильники для рідин, підшипники, металочерепиця, банки зі скла для консервування, тканини з ниток синтетичних та штучних, жіночі та дівчачі брюки та бриджі, спідниці, взуття, туалетний папір, носові хустинки, рушники для рук, скатертини й серветки для столу з паперу, морозиво тощо.

Вагомий внесок у промисловість міста зробили публічні акціонерні товариства "СКФ Україна", "ВГП", ПрАТ Спільне українсько-словацьке підприємство "Теріхем–Луцьк", державне підприємство "Луцький ремонтний завод "Мотор", дочірнє підприємство "Автоскладальний завод №1" ПАТ "Автомобільна компанія "Богдан Моторс", ДКП "Луцьктепло" які забезпечили майже 44 % загальноміського обсягу.

В розрахунку на одного жителя міста реалізовано промислової продукції на 20,1 тис. грн (в області – 8,6 тис. грн., містах Нововолинську – 20,7 тис. грн, Володимирі–Волинському – 4,2 тис. грн, Ковелі – 2,9 тис. грн). За цим показником Луцьк посів 3 місце серед районів та міст обласного значення.

Надрукувати
мітки:
коментарів