Поділитись:

Депутати Луцькради вирішили звільнити директора ЛПЕ

Середа, 31 травня 2017, 12:37
Депутати Луцькради вирішили звільнити директора ЛПЕ

Секретар ради Ігор Поліщук натякнув на звільнення директора ЛПЕ Ігоря Грицюка.

Директор ЛПЕ Ігор Грицюк сказав, що найбільшу плинність підприємство має серед професій кондуктор громадського транспорту, водій тролейбуса, слюсар з ремонту рухомого складу. Про це він зазначив 31 травня під час сесії Луцькради.

Він наголосив, що не однією проблемою підприємства є середній вік працівників. Кількість працівників пенсійного та передпенсійного віку становить 150 осіб. Що формує загрозливу ситуацію із кадровим резервом.

Також старими є і тролейбуси. Адже станом на 01.01.2017 року інвентарний парк тролейбусів в Луцьку становить 65 одиниць. Середній вік тролейбусів – 22,79 роки (при нормі 10 років).

Із 65 одиниць рухомого складу 58 одиниць експлуатується понад 10 років, що становить 89,23 % від інвентарної кількості, з них 44 тролейбуси експлуатуються більше 20 років, що становить 67,7 % від інвентарної кількості.

Також, зі слів Ігоря Грицюка, незважаючи на проведене підвищення тарифів на проїзд, власні кошти, які підприємство отримує від оплати за проїзд, покривають лише половину експлуатаційних витрат. Найбільш вагомою причиною цього є неефективність чинної системи збору та обліку оплати за проїзд, а також обліку пасажирів.

Заступник міського голови Костянтин Петрочук поцікавився, якою є плинність кадрів після приходу на посаду директора ЛПЕ Грицюка і як він прокоментує лист на депутатську комісію Луцькради від працівників, які просять звільнити Грицюка.

"Плинність кадрів зменшилась через зменшення заборгованості із виплати зарплати. Щодо листа, є правові підстави. Постійно на підприємстві проводяться інструктажі, є загальна дисципліна, посадові інструкції, і не думаю, що треба підтримувати людей, які порушують трудову дисципліну", – відповів Ігор Грицюк.

Секретар ради Ігор Поліщук наголосив, що дуже незадоволений роботою директора, тому кадрові рішення "не за горами".

"Я вкрай не задоволений роботою, яка відбувається на підприємстві, і атмосферою, яка є на підприємстві. Мені не подобається, як ви ставитеся до працівників. І звільняєте інакодумців. Незрозуміла ситуація з лізингом, з фінансовою заборгованістю, тому відповідні кадрові рішення не за горами", – зазначив Ігор Поліщук.

Потім виступила перед депутатами водій тролейбуса Оксана Владичко, яка повідомила, що не задоволена директором, який не платить вчасно заробітної плати.

Ігор Поліщук пообіцяв їй, що коли звільнить директора, то тоді заробітна плата буде виплачена.

Заступник луцького міського голови Костянтин Петрочук озвучив пропозицію щодо визнання роботи директора ЛПЕ незадовільною, а також направлення звернення колективу секретарю ради щодо звільнення директора. Також депутат Сергій Була озвучив пропозицію звільнити директора ЛПЕ із посади. Такі пропозиції депутати підтримали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗВІДКИ ВЗЯЛИСЯ БОРГИ НА ЛУЦЬКОМУ ПІДПРИЄМСТВІ ЕЛЕКТРОТРАНСПОРТУ

Надрукувати
мітки:
коментарів
16 квітня 2024
30 березня 2024
27 березня 2024
07 березня 2024
15:50
05 березня 2024
15:02
10:13
12 лютого 2024
06 лютого 2024
29 січня 2024