Запустили онлайн-карту ґрунтів в Україні

Вівторок, 30 травня 2017, 19:30

Сайт SuperAgronom.com запускає онлайн-карту ґрунтів України з макcимально деталізацією у всіх областях.

Під час ґрунтового картографування, що проводилося в останні роки, в Україні виявлено 650 видів грунтів і ще безліч відмінностей, залежних від підґрунтя, клімату, рослинного покриву та інших почвообразующих факторів, – повідомляє latifundist.com.

Ця інформація щодо всіх різновидів ґрунтів в паперовому форматі може зайняти всю кімнату. Щоб полегшити пошук даних агрономам, в партнерстві з експертом Андрієм Грачовим SuperAgronom.com помістили все в один розділ на сайті в форматі онлайн-карти.

"Інформацію про склад і особливості грунтів збирав тривалий час. Це частина великого проекту "Природа України". Зібрані дані і унікальна карта будуть дуже корисними не тільки агрономам, хоча саме для них інформація стане потрібної", – каже Андрій Грачов.

Тепер для визначення типу ґрунтів у певному регіоні достатньо клікнути на потрібну область і вибрати у фільтрі потрібну карту. Новий сервіс стане в нагоді кожному агроному.

"Онлайн-карта ґрунтів дозволить легко і швидко визначити типи грунтів, які значно відрізняються навіть в межах району, оцінити їх механічний склад, ризик засолення, визначити, де саме знаходяться солонці. Такі дані будуть дуже корисні при плануванні структури посівів і агротехнології. Кілька рухів "мишкою" – і ви отримуєте повну і достовірну інформацію", – говорить керівник проекту SuperAgronom.com Яна Красновська.