Гунчик розповів про "привозних бабушок" та "псевдореальність"

Понеділок, 29 травня 2017, 13:30

Голова Волинської обласної державної адміністрації Володимир Гунчик не змінив своєї думки щодо потрібної кількості госпітальних округів на Волині, та вважає, що їх повинно бути три.

Про це стало відомо у понеділок, 29 травня, під час оперативної наради.

Начальник управління охорони здоров'я Волинської ОДА Ігор Ващенюк розповів, що Міністерство охорони здоров'я уже затвердило створення госпітальних округів у 12 областях та Києві.

Щодо Волині, то кількість досі невідома. Нагадаємо, що в лютому, депутати Волинської обласної ради проголосували за вісім госпітальних округів. В Міністерстві цю пропозицію відхилили. Обранці, своєю чергою, погодилися на п'ять округів: Луцький, Ковельський, Нововолинський, Любомльський та Камінь-Каширський.

Голова ОДА Володимир Гунчик виразив своє невдоволення тим, як відбувається вищеописаний процес.

"Через дешевий популізм ми втратили багато. Я боюся, що ми постворюємо госпітальні округи, а всі як їздили до Сидора (Іван Сидорголовний лікар Волинської обласної клінічної лікарні, який задекларував понад 30 мільйонів гривень, – "К") так і їздитимуть. Тільки гроші залишатимуться в тих районах і тих палатах, де сидять "привозниє бабушкі". А взуття тих "бабушок і дєдушок", складено на першому поверсі. Я це бачив на власні очі. Як тільки зайшов – бабусі дякують мені, що ми зберігаємо цю лікарню. Як поїхав – бабусі вийшли звідти та пішли додому. Оцей обман, створення псевдореальності, воно вже починає набридати", – каже він.

"Втрачаємо час, а хтось заробляє політичні бали на критиці. Я залишаюся при думці, що повинно бути три госпітальні округи", – резюмував Гунчик.