Поділитись:

ТзОВ «Луцькмістобуд» не поновили оренду землі в історико-культурній частині міста

П'ятниця, 05 лютого 2016, 18:11
 ТзОВ «Луцькмістобуд» не поновили  оренду землі в історико-культурній частині міста

Депутат Луцької міськради запропонував притягнути до кримінальної відповідальності ТзОВ "Луцькмістобуд" за руйнування історико-культурної частини міста.

Проект рішення про відмову ТзОВ "Луцькмістобуд" у поновленні договору оренди землі для будівництва на вулиці Драгоманова 15 розглядали втрете. Про це сказав начальник управління земельних ресурсів Луцької міської ради Сергій Шабала на засіданні сесії 5 лютого.

Сергій Шабала підкреслив, що земельна ділянка на вулиці Драгоманова, 15 була надана у постійне користування громадянці Поцілуй. Пізніше ТзОВ "Луцькмістобуд" взяли ділянку в суборенду для будівництва офісних приміщень.

Проте наразі будівництво там незавершене, оскільки виявилося, що на місці, де розгорнули будівельні роботи, знаходяться підземелля, які мають історичну цінність. Тому управління прийняло рішення відмовити в поновленні оренди цієї землі дляТзОВ "Луцькмістобуд".

"Тоді збиралась комісія по охороні культурної спадщини, які піднімали питання щодо визнання в судовому порядку неправомірним цього будівництва, а об'єкти в підземній частині вимагали визначити, як об'єкти історико-культурного значення", - сказав Сергій Шабала.

Депутат Луцької міської ради Павло Данильчук підтвердив, що ТзОВ "Луцькмістобуд" має відношення до "скандальної" ділянки.

"Внаслідок проведення будівельних робіт підземелля завалилось. Забудовник загорнув його побутовим сміттям і поставили там туалет. Я пропоную не просто відмовити в поновлені оренди, а за руйнування історичної частини міста притягнути підприємство до кримінальної відповідальності", - сказав Павло Данильчук.

Також депутат Данильчук запропонував доповнити проект рішення й доручити юридичному управлінню міської ради підготувати лист, в якому вони повинні пояснити й описати перелік завданих збитків цим підприємством, а також звернутись з цим питанням до правоохоронних органів.

Депутати підтримали це доповнення та проголосували за відмову в поновлені оренди.

Надрукувати
мітки:
коментарів