Поділитись:

Назвали найбільших боржників Волині, що не платять за газ

П'ятниця, 05 лютого 2016, 18:52
Назвали найбільших боржників Волині, що не платять за газ

З початку 2016 року бюджетні організації та підприємства теплокомуненергетики розрахувались із ПАТ "Волиньгаз" за доставку (розподіл) газу лише на 5%. Сукупна сума боргу сягнула майже 35 мільйонів гривень.

Найбільшими боржниками є підприємства теплокомуненергетики області. За січень заборгованість підприємств ТКЕ становить 18,4 мільйона гривень та 14,4 мільйонів гривень попередньої оплати за лютий, - повідомили у прес-центрі структури.

Серед підприємств, які не сплатили за розподіл природного газу важливі для життєдіяльності області установи, від функціонування яких напряму залежить комфорт тисяч волинських сімей. Зокрема це: ДКП "Луцьктепло", ПТМ "Володимир-Волинськтелокомуненерго", КП "Нововолинськтеплокомуненерго" та ПТМ "Ковельтепло".

Окрім боргів ТКЕ, за розподіл природного газу боргують і бюджетні установи області, сума боргу за січень становить 0,6 мільйона гривень та майже 1,5 мільйона гривень попередньої оплати за лютий 2016 року.

"Волиньгаз" звертає увагу керівників підприємств-боржників, що несплата заборгованості приведе в подальшому до припинення подачі природного газу.

Довідка: з 1 січня 2016 року, згідно Кодексу газорозподільних систем, діють нові правила розподілу природного газу підприємствам та організаціям. За постачання природного газу підприємства сплачують власникам енергоресурсу, а за його розподіл – облгазам (ПАТ "Волиньгаз"), уклавши прямі договори на розподіл. Окрім того, оплата вартості послуги за розподіл природного газу здійснюється на умовах попередньої оплати до початку розрахункового періоду.

Надрукувати
мітки:
коментарів