У Луцьку з'явився офіс для великих платників податків

П'ятниця, 05 лютого 2016, 16:04

Сплатити податки у спеціальному офісі луцької податкової замість того, щоб їхати у Львів, матимуть можливість 20 волинських та 8 рівненських підприємств, що належать до великих.

Це стало можливим завдяки відкриттю тут луцького управління СДПІ з обслуговування великих платників у Львові Міжрегіонального головного управління ДФС, що відбулося у п'ятницю, 5 лютого, - інформує Волинське Агентство Розслідувань.

З цієї нагоди у Луцьк приїхав голова Держфіскальної служби Роман Насіров. Разом із міським головою Луцька Миколою Романюком, головою ОДА Володимиром Гунчиком та представниками великих платників ("Луцьксантехмонтаж №536", "Волиньфарм" тощо) вони оглянули офіси нового центру.

Як повідомляє відділ комунікації ГУ ДФС у Волинській області, 60% від загальної суми податку на прибуток, що перераховують до держбюджету з області – внесок 20 великих платників. А за словами Володимира Гунчика, головна причина відкриття офісу – зберегти 10% податку на прибуток, які перераховують в місцеві бюджети. Якби офісу не було, існував ризик, що їх волиняни платити муть у львівський бюджет. 8 рівненських підприємств також платитимуть по 10% податку на прибуток на Волині, тому загалом вигода від такого офісу становитиме 20-30 мільйонів гривень на рік.

Керівником нового офісу призначили Віктора Дячука. Він працює в податковій з 1998 року, зокрема 3 роки був першим заступником керівника Луцької об'єднаної державної податкової інспекції.