Поділитись:

Порошенко розгляне питання щодо нового пункту пропуску на Волині

П'ятниця, 26 травня 2017, 12:02
Порошенко розгляне питання щодо нового пункту пропуску на Волині

Польща готова надати Україні близько 25 мільйонів євро кредиту для модернізації пунктів пропуску.

Про це йшлося під час наради у Волинській облдержадміністрації, що відбулася 24 травня за участі Президента України Петра Порошенка.

Як зазначив міністр фінансів Олександр Данилюк, планується модернізувати зокрема міжнародний пункт пропуску "Устилуг". Для цього будуть залучати і кошти країн-сусідів. Для прикладу, Польща готова надати близько 25 мільйонів євро кредиту для того, аби покращити та розширити інфраструктуру пунктів пропуску в Україні. Разом з тим, як зазначив Петро Порошенко, кошти на облаштування пунктів пропуску має шукати і місцева влада.

Голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик попросив Президента України Петра Порошенка дати доручення Кабміну, аби прискорити створення нового пункту попуску на українсько-польському кордоні у межах Волині. Володимир Гунчик нагадав, що спільно з фіскальною службою та профільними міністерствами працюють над створенням пункту пропуску "Адамчуки-Збереже", і волинянам не завадила б допомога Президента. Петро Порошенко пообіцяв розглянути це питання.

"Модернізація існуючих пунктів пропуску, а також створення нових пунктів пропуску, гостро актуальна в умовах запровадження безвізу і збільшення кількості осіб, які перетинають кордон, – наголосив начальник Волинської митниці ДФС Віктор Кривіцький. – Це питання – одне з пріоритетних у роботі Волинської митниці".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "ЯГОДИН" ТРЕБА МОДЕРНІЗУВАТИ, – ПОРОШЕНКО

Надрукувати
мітки:
коментарів