Поділитись:

Порошенко ввів мораторій на банкрутство держшахт

Вівторок, 23 травня 2017, 08:22
Порошенко ввів мораторій на банкрутство держшахт

Петро Порошенко підписав закон, яким вводиться мораторій на банкрутство державних вугледобувних підприємств до 1 січня 2019 року.

Як передає БізнесЦензор, закон повернуто з підписом президента 22 травня.

Як повідомлялося, Верховна Рада ухвалила закон "Про відновлення платоспроможності державних вугледобувних підприємств" (законопроект №6212) 13 квітня.

Законом до 1 січня 2019 року забороняється здійснювати виконавче провадження, арештовувати рахунки державних вугледобувних підприємств, а також починати процедуру їх банкрутства, крім як за рішенням Міненерговугілля.

Як наголошується в пояснювальній записці до документа, арешти рахунків державних шахт призводять до невиплат заробітної плати шахтарям. Крім того, вугільні підприємства не в змозі забезпечити своєчасні і в повному обсязі розрахунки за спожиту електроенергію, борги за яку складають станом на 1 січня 2017 року 5,27 млрд грн.

Автори законопроекту вважають, що введення мораторію на стягнення боргів держшахт надасть необхідний час Міненерговугілля, в тому числі, щоб якісно підготувати певні їм державні шахти до приватизації, а також модернізувати існуючий фонд для виходу державних підприємств на самоокупність.

Надрукувати
мітки:
коментарів