Поділитись:

Які продукти можуть здорожчати в Україні на початку літа

Понеділок, 22 травня 2017, 08:27

В Україні в червні можуть подорожчати цукор, хліб, макарони, курятина, яйця. Останні зараз коштують приблизно 10,5 грн за десяток.

Про це заявив директор Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко, – пише Gazeta.ua.

Подешевшають у червні, з його слів, сезонні овочі, фрукти, ягоди.

"До грудня вартість овочів була стабільною. Фермерські господарства розпродували запаси. Із січня почали торгувати тими овочами, які зберігалися в сховищах. Потім ціна борщового набору зросла одразу й у всіх регіонах. Це схоже на змову. Восени підприємства задешево скупили овочі, а навесні підняли ціни", – зауважив Дорошенко.

Він додав, що наразі ціни в Україні майже однакові з Польщею та Литвою.

"Порівнювали вартість кілограма сметани в різних країнах. В Угорщині коштує 54,2 грн, Естонії – 53,2 грн, Литві – 50 грн, Польщі – 49,4 грн, в Україні – 48 грн. Картопля найдешевша в поляків – 8,6 грн за кг. У Білорусі продають по 15,6 грн, Литві – 21,4 грн, Естонії – 22,8 грн, Угорщині – 22,5 грн. Кілограм цукру в Україні та Польщі коштує однаково – в середньому 18 грн", – розповів експерт.

Але при цьому, за його словами, середня зарплата білоруса в 2,3 разів більша, ніж в українця. Поляки отримують у 5,6 разів більше, угорці – у 5,8 разів, литовці – у 6,8 разів.

Надрукувати
мітки:
коментарів