Поділитись:

У луцькому виші воду нагріватимуть за допомогою сонця (фото, відео, оновлено)

Субота, 20 травня 2017, 12:18

Проект компанії SETech із спорудження та встановлення у Луцьку сонячного колектора "self-made" виходить на фінішну пряму.

Наразі в Луцькому національному технічному університеті за підтримки студентів, аспірантів та працівників проводили встановлення системи підігріву води від сонця, – повідомляють на офіційній сторінці вишу.

Система складається із сонячного колектора, накопичувального бака ємністю 200 л, рами та з'єднувальної фурнітури, утеплювача та труб. Колектор і бак було розміщено на даху прибудови на території господарського подвір'я ЛНТУ задля подачі гарячої води в їдальню університету для господарських потреб.

Також планують протестувати в дії цю систему і після цього передати в експлуатацію на баланс ЛНТУ.

За витратами така система вийшла втричі дешевшою від аналогу китайського виробництва, до того ж вдалося залучити небайдужих студентів, аспірантів та викладачів університету до практичного вивчення технології спорудження та функціонування цієї системи.

"Ми задоволені співпрацею з університетом. Наступним планований етап – низка презентаційних заходів в стінах вузу за участю цікавих експертів з усієї України, які будуть презентувати схожі екотехнології для всіх охочих. Такі заходи ми будемо організовувати та проводити за участю наших партнерів з Німеччини – Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit та Волинської торгово-промислової палати", – сказано у повідомленні.

Надрукувати
мітки:
коментарів