Поділитись:

Чи є життя після "Вконтакте"?

Автор: Оксана Пуняк |
Субота, 20 травня 2017, 07:40
Чи є життя після

Указ про блокування російських сайтів, виданий Президентом, вдарив в акаунти українців, як грім серед ясного неба.

І от, коли переважно усі оператори зв'язку закрили доступ до "Вконтакте", а останні сторінки користувачів б'ються в передсмертних конвульсіях, українці здійняли паніку: як жити далі?

Особисто я не бачу у цьому надглобальної проблеми. Єдине, мабуть, чого мені бракуватиме – це зручний "вконтактівський" плей-лист. Але і йому, впевнена, знайти заміну буде легко.

Давайте поглянемо на життя без "Вконтакте" з іншого боку.

По-перше, у вас з'явиться значно більше часу: і на улюблену книгу перед сном, і на фільм, перегляд якого потребував кілька годин, і на прогулянки з друзями, і на вечірні розмови з батьками, і ще на багато-багато різних корисних дрібничок. А це позитивно вплине на ваше фізичне і психологічне здоров'я.

По-друге, сподіваюся, щирості у вашому житті буде більше. Ймовірно, зменшиться кількість привітань зі святами, однак їхня якість буде на сходинки вищою. Ви вирішите для себе заново значимість кожної людини, яка була у списку ваших "ВКшних" друзів. І не бійтеся втратити контакти: до найважливіших для себе людей ви завжди знайдете зв'язок.

По-третє, ви зможете знайти себе і жити своїм реальним життям. А не стежити за новими фотографіями ледь знайомих людей. Повибігають на вулиці діти, а мами із вікон будуть гукати їх вечеряти.

Також блокування "ВК" стимулюватиме українських "айтішників" створити власну соцмережу-замінник чи розрекламувати ті, що вже є. А їх чимало, ви про це знали?

Зрештою, більшість людей перейде на різні "фейсбуки", "твіттери" та "інстаграми", ще частина буде тишком-нишком порушувати указ глави держави. А хтось просто видихне і забуде. Кожен знайде для себе вихід.

Зрозуміло, що програє через рішення Президента бізнес, зокрема різні інтернет-магазини чи одиничні майстри, які реалізують свої вироби через соцмережі. І, може, такі зміни були зарізкими і необдуманими. Але це вже зовсім інша історія.

А життя після "Вконтакте" є. І воно прекрасне.

Надрукувати
мітки:
коментарів