Поділитись:

Чиновники Волинської ОДА витрачали гроші "не на те"

П'ятниця, 05 лютого 2016, 09:03
Чиновники Волинської ОДА витрачали гроші «не на те»

Керівництво департаменту агропромислового розвитку Волинської ОДА звинуватили у нецільовому використанні коштів, отриманих від оренди приміщення.

Під час засідання майнової комісії облради заслухали звіт директора департаменту АПР Волинської ОДА Юрія Горбенка щодо використання коштів від оренди приміщення у Луцьку на проспекті Перемоги, 14, - повідомляє Волинське Агентство Розслідувань.

Під час розгляду цього питання з'ясувалось, що у четвертому кварталі 2015 році виручені від оренди кошти були використані керівництвом департаменту не за цільовим призначенням.

Начальник відділу з питань управління об'єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області Лілія Кашева зауважила, що виручені кошти були витрачені у тому числі на охорону приміщення та на придбання господарських товарів, а це заборонено законом.

Депутат В'ячеслав Рубльов додав, що охорона приміщень – це окрема стаття видатків, а виручені від оренди кошти можна спрямовувати виключно на ремонт та утримання приміщення в належному стані. А обранець громади Віктор Радчук у своєму виступі підняв тему ставок орендної плати, які на його думку є занижені.

Рубльов зауважив, що наразі в апараті обласної ради спільно з членами профільної комісії працюють над удосконаленням методики розрахунку і порядку використання орендної плати за користування майном спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

У підсумку профільна комісія рекомендувала департаменту АПК виправити вказані недоліки та привести їх у відповідність у першому кварталі 2016 року. Крім того, тимчасовій контрольній комісії доручено переглянути методику і винести її на розгляд на наступному засіданні комісії.

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 квітня 2024
13:13
20 березня 2024
19 березня 2024
15 лютого 2024
17 січня 2024
06 грудня 2023
21 листопада 2023
20:30
20 листопада 2023