Поділитись:

Без "Вконтакте" і "Однокласників": реакція лучан на заборону (фото)

Неділя, 21 травня 2017, 16:00
Без

Про заборону в Україні російських соцмереж "Вконтакте" і "Одноклассники" говорили давно. Втім особливо у це мало хто вірив. Тож підписання Президентом указу, швидке оприлюднення його і блокування сайтів наступного ж дня стало дещо несподіваним явищем. Багато хто навіть не встиг вивантажити потрібну інформацію – настільки оперативно все відбулось.

Як поставились до заборони звичних і зручних "Вконтакте" та інших російських сервісів лучани, "Конкурент" запитав у самих користувачів.

Настя:

Без

Я взагалі не дуже соціально активна. "Вконтакте" дуже рідко використовувала. А пошти у мене взагалі немає. До блокування російських сайтів ставлюсь нейтрально. Мене це абсолютно не засмутило.

Ілонна:

Без

Я зареєстрована тільки у "Вконтакте". Те, що їх заблокували, – з однієї сторони добре, з іншої – погано. Погане – те, що це Росія, ви ж знаєте ситуацію, а з іншої сторони – там дуже багато інформації, дуже з багатьма людьми спілкуєшся там... Я б більше не хотіла, щоб його закривали. Якщо його заблокують, буде інша альтернатива.

Володимир:

Без

Я соцмережами не користуюсь.У мене немає якогось особливого ставлення до блокування російських сайтів, мені все одно. Поштою користуюсь, але це не Mail.ru. У мене немає якогось чіткого ставлення до того, з якою метою то робиться, чи потрібно, чи непотрібно...Воно не впливає абсолютно на наш соціум, тому нам практично байдуже.

Віталік:

Без

Я користувався "Вконтакте", Instagram, Facebook... Як заблокували, то перейшли на Facebook. Не сильно розумію, навіщо блокувати, тому що це ніби засоби масової інформації також рахуються, а їх блокують. Це не створить ніяких труднощів, але я просто не розумію, навіщо це. Переважна більшість користується "Вконтакте", тому це якось дивно... Там є пропаганда, але люди, які не хочуть у неї вірити, вони не вірять, а ті, хто легко зомбуються, вони зазомбуються і без соцмереж.

Сергій:

Я використовував "Вконтакте", Instagram... До того, що заблокували, ставлюсь негативно, тому що багато друзів закордоном і ми спілкувались через "Вконтакте".

Петро:

Без

Використовую Facebook. "Вконтакте" не користувався. Пошта – @ ukr.net. До блокування російських сайтів ніяк не ставлюсь, тому що я ними не користуюсь давно. Чи правильно їх забороняти, чи ні – важко сказати.

Діана:

Без

Я користувалась соцмережами "Вконтакте" і Facebook, пошта – "Яндекс". Переключусь на Facebook, та й все. Вважаю, що блокування викличе багато труднощів, тому що більшість студентів спілкуються в групах "Вконтакте" – передають інформацію, наприклад, під час сесії передають документи чи ще щось... Пропаганди, думаю, в російських соцмережах немає, думаю, це все вигадки. Кожен розуміє, що викладає у "Вконтакте", і, думаю, якої нелегальної чи якоїсь непотрібної інформації не викладає, тільки те, що вважає за потрібне, і те, що сам собі дозволяє.

Катерина:

Без

Я користувалась "Вконтакте", Instagram, інколи – "Одноклассники", Facebook. До блокування ставлюсь негативно, тому що зараз ніде спілкуватися з тими людьми, які були тільки в мережі "Вконтакте". І це зручно було – всі фотографії, всі діалоги... А зараз це все закрилось, доводиться це все десь зберігати. Ці зміни зроблені не для людей.

Надрукувати
мітки:
коментарів
17 квітня 2024
29 березня 2024
11 березня 2024
07 березня 2024
27 лютого 2024
25 лютого 2024
13:38
24 лютого 2024
22 лютого 2024
19 лютого 2024