Поділитись:

На ветсанзаводі в Ковелі залишилось близько 2 тисяч тонн відходів

Четвер, 18 травня 2017, 16:58

На момент, коли громадяни почали блокувати ковельську філію ДП "Укрветсанзаводу", тут було орієнтовно 3 тисячі тонн відходів, крім того, були ще відходи зі шкір, яких вже вивезли 800 тонн.

Про це заявив заступник голови Волинської ОДА Сергій Кошарук, – повідомляє "Район.Ковель".

"Станом на сьогодні відходи частково переміщені на інші філії ДП "Укрветсанзавод", частково захоронені на місцях, визначених обласною комісією, у спосіб, який запропонували ветеринари. Частково перероблено на самій філії. Залишилося близько 2-х тисяч тонн відходів", – говорить Сергій Кошарук.

Паралельно відпрацьовується декілька варіантів ліквідації відходів. Основний – це переміщення на інші філії, але підприємства не можуть відразу брати стільки сировини.

"Ті відходи, які не довезли до місця утилізації біля Заячівки, забрали на інші філії. Перший віце-прем'єр-міністр Степан Кубів приїхав і десь силовим рішенням зобов'язав.

Інший напрямок, це відпрацювання компостування технології, який з самого початку аграрії і фермери пропонували свої послуги в цьому плані, щоб вони через компостування утворили добрива. Але піднімалися громади, які забороняли фермеру брати таку сировину з ковельського ветсанзаводу, вважаючи, що ця сировина є заражена", – каже Сергій Кошарук.

Як твердить заступник голови ОДА, розглядається ще кілька варіантів. Один з них – розмістити відходи у залізобетонних ємкостях колишнього крохмального заводу. Зараз йде їх обстеження і готується висновок спеціалістів. Є думка утилізувати на самому заводі із застосуванням піролізного котла. Ну і ще один варіант – захоронення відходів на території Поворського авіаційного військового полігону.

"Якщо військові підтримають, то потрібно буде говорити з мешканцями сіл, які поруч із полігоном, щоб вони погодили такі заходи. Завдання стоїть, щоб до 10 червня, використовуючи всі ці напрямки, повністю ліквідувати чи компостувати 2 тисячі тонн відходів і зайнятися зачисткою території, ґрунту, заходами щодо оздоровлення води", – заявив Сергій Кошарук.

Надрукувати
мітки:
коментарів
21 грудня 2023
25 травня 2023
17 березня 2023
27 жовтня 2022
18 вересня 2022
10 липня 2022
11 лютого 2022
15:30
03 листопада 2021
29 січня 2021
01 грудня 2020