Поділитись:

Чи готуються осередки волинських політсил до позачергових виборів

Четвер, 04 лютого 2016, 17:51

Більшість очільників Волинських осередків політичних партій не проти того, щоб у вересні відбулися дострокові парламентські вибори.

Нещодавно у всеукраїнських ЗМІ з'явилась інформація про те, що усім штабам "Блоку Петра Порошенка" наказано готуватися до дострокових парламентських виборів на вересень.

Журналісти ділового видання Конкурент поцікавилися в керівників місцевих осередків різних політичних сил, чи не надходили до них подібні вказівки з Києва.

За словами очільника Волинського партійного осередку "БПП "Солідарність" Романа Романюка, наказу з Києва готуватись до позачергових виборів їм не надходило, і дострокові вибори - це чутки.

Автор фото:Руслан Пилипчук

"Наказу готуватись до дострокових виборів з Києва не надходило. Тим більше я не бачу в них сенсу. Верховна Рада працює, проводять засідання не дивлячись на те, що останнім часом говорять про можливість чи неможливість дострокових виборів у вересні. Стосовно нашої готовності розгорнути виборчі штаби, якщо вибори все ж таки були б, то думаю проблем немає. Адже зараз тільки лютий місяць", - сказав керівник волинської "Солідарності".

Керівник волинської "Самопомочі" Юлія Вусенко повідомила, що для них подібних вказівок з Києва також не надходило. Однак вона не заперечує, що їм можуть скажути готуватись до виборів, коли вони приїдуть на Антикорупційний форум за участю Єгора Соболєва, який відбудеться 9 лютого. Або ж можуть дати відповідну вказівку на з'їзді "Самопомочі", який проходитиме в Харкові 13 лютого.

Автор фото:Руслан Пилипчук

"Якщо вибори все ж таки будуть, то ми живемо в такій країні, що завжди готові розгорнути політичні штаби і розпочати підготовку до них", - запевнила Юлія Вусенко.

Очільник Волинського осередку "Народного контролю" Павло Данильчук розповів, що в них було багато розмов стосовно того, що нинішній парламент довго не протримається і його швидко замінять. Однак вказівок готувати штаб до виборів не було.

Автор фото:Руслан Пилипчук

"В нас було багато розмов з приводу того, що цей парламент довго не протримається, бо вони не вміють домовлятися і ніяк не можуть дійти згоди. З приводу того, чи готові ми розгорнути виборчі штаби, то скажу, що на відміну від інших політичних сил, ми свою діяльність ніколи не згортали. Ми працюємо постійно, а не як дехто – від виборів до виборів",- сказав Павло Данильчук.

Спікер Волинської обласної організації Радикальної партії Олега Ляшка, депутат Волинської обласної ради Микола Буліга також повідомив, що до їхнього партійного осередку не надходило наказу готуватись до дострокових парламентських виборів. Однак депутат запевнив, якщо б вибори були, то вони завжди перебувають в повній готовності взяти участь у передвиборчих гонках.

Автор фото:Руслан Пилипчук

Керівник Волинського об'єднання "Свобода" Анатолій Вітів конкретно не відповів чи надходила до них вказівка готуватись до дострокових виборів чи ні. Однак він переконаний, що уряд Яценюка варто відправити у відставку. Оскільки ці парламентарі не виправдали сподівань народу.

"Ми свою діяльність ніколи не згортали і в повній готовності до виборів перебуваємо завжди. Одразу ж коли оголошуються вибори, ми переходимо у формат виборчих штабів. Цей уряд потрібно розпустити і обирати новий. Вони не виправдали сподівань народу. Ця коаліція мертва", - сказав Анатолій Вітів.

Виконувач обов'язків голови Волинської обласної організації ВО "Батьківщина" Олег Кіндер сказав, що їм поки що таких вказівок не надходило. Однак додав, що вірогідність дострокових виборів дуже висока. В разі, якщо все ж таки дострокові парламентські вибори оголосять, то "Батьківщина" готова розгорнути свої виборчі штаби і розпочати відповідну підготовку.

У прес-службі Волинського УКРОПу розповіли, що вони працюють в штатному режимі, а вся інформація, яка надходить з столиці, виключно для внутрішньопартійного використання.

Надрукувати
мітки:
коментарів