Поділитись:

Про депутатів і собак

Автор: Василь Бідун |
Вівторок, 16 травня 2017, 07:40

Та що ви вчепилися до тих собачок? – спитаєте ви. Останнім часом про собак і місця, де їх вигулювати, активно говорять у Луцьку.

Хтось питає: що, немає інших проблем? Інші запевняють – їхні діти змушені перестрибувати через собачі екскременти.

І дійсно. Хіба це вже так важливо: місця для вигулу домашніх тварин. Зараз ж непростий час, війна в країні, економічні негаразди, корупція і т.д. І нібито й логічно, коли кажуть: це зараз не на часі. Є значно важливіші проблеми. Чого ви дурницями займаєтеся!

Ніби й так, але трохи не так. От скажіть, хіба нам всі ці глобальні питання більше "болять" ніж, скажімо, львів'янам? Думаю, вони теж змушені реагувати на різні виклики і пристосовуватися до цього нелегкого часу. Але от на собачок в них, на відміну від нас, часу вистачає.

Частенько буваю у Львові за можливості не оминаю нагоди сховатися в тінь привітного парку імені Івана Франка в центрі міста. Саме там близько року тому я натрапив на нього – на майданчик для вигулу собак. Це кілька сотень квадратних метрів території, обгородженої зеленою решіткою висотою близько двох метрів. За парканом, крім стацій для прибирання за собаками, можна помітити трампліни для чотирилапих, щоб господарі мали змогу з ними тренуватися.

Як вже я дізнався зі ЗМІ, облаштували цю ділянку не так і давно: на початку 2016 року. За огорожу довелося викласти 200 тисяч гривень з бюджету міста. Все інше закупила приватна компанія, яка виробляє корми для собак. І все. Стоїть собі майданчик. І хай він буде навіть один на весь Львів (та це не так, бо їх там є близько 60), проте він є. І може ця ділянка не є екстра-класу, як де-не-де за кордоном: там немає ні басейнів для собак, ні Wi-Fi, ні всяких інших витребеньок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЛУЦЬКУ РОЗДАЮТЬ БЕЗКОШТОВНІ ПАКЕТИ ДЛЯ СОБАЧИХ ВИПОРОЖНЕНЬ (ФОТО)

Тим не менш, це все одно краще, ніж в Луцьку. Адже в нас – повний вакуум цієї теми. Як затвердили ще в далекому 2014 році 11 майданчиків, так на тому і затихло.

Та й правильно: нащо нашим шановним обранцям громади займатися цими питаннями? У них же на порядку денному значно важливіші проблеми, як от мораторій на продаж землі продовжити чи тарифи на комуналку знизити. Треба ж про народ думати!

І навіщо займатися тим, що навряд чи принесе політичні бали. Адже кому із власників домашніх тваринок хочеться щодня ходити в якісь спеціально відведені місця, боятися штрафу і, що найголовніше, своїми руками збирати із землі собачі фекалії? Фу…кому це потрібно? Значно простіше спустити песика в одному з луцьких парків, та й хай собі бігає. Адже зелених зон, на щастя, в Луцьку не так вже й мало.

От і "зависла" тема, бо нікому цього не треба.

І поки ви читаєте ці рядки, десь там, в центральному парку, чийсь чотирилапий товариш тихенько присідає на одній з алей і безтурботно, з полегшенням…

Добрий ранок!

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 березня 2024
07 березня 2024
06 березня 2024
04 березня 2024
03 березня 2024
02 березня 2024
28 лютого 2024
22 лютого 2024
21 лютого 2024