Поділитись:

КП "Ласку" штормить: зоозахисники вимагають звільнення керівника

П'ятниця, 12 травня 2017, 12:55

Зоозахисники вимагають провести перевірку на КП "Ласка" та звільнити директора Дану Новарчук через її бездіяльність.

Зоозахисники та волонтери зібрались, щоб обговорити питання діяльності КП "Ласка". Круглий стіл відбувся 12 травня у стінах Луцької міської ради.

Заступник Луцького міського голови Костянтин Петрочук сказав, що тиждень тому проводилась акція під стінами міськради, де були висунуті певні вимоги, які стосувались питань керівництва КП "Ласка".

"Після нашої останньої зустрічі ми домовились, що я буду рекомендувати ввести в штат, бажано керівних посад, людей, які ви запропонуєте. Підійшло небагато охочих", – сказав Костянтин Петрочук.

Він додав, що на КП планують провести ряд перевірок, зокрема і фінансовий аудит.

"Є волонтери, які думають, що це все робиться спеціально для того, щоб звільнити керівника", – додав Петрочук.

Дана Новарчук сказала, що з міського бюджету виділяються кошти лише на зарплату та відлов тварин, а на все інше КП заробляє собі саме.

"Є багато волонтерів, які приходять до нас допомагати, а є волонтери, в яких, певно, до мене якась особиста неприязнь", – сказала Дана Новарчук.

Вона запропонувала, що можна для однієї з громадських організацій виділити приміщення для тварин, яких "Ласка" після стерилізації та вакцинації передаватиме туди.

"Завдяки вам це буде громадський притулок, Так, як в Європі є: муніципальний притулок – це був би найкращий варіант нашої співпраці", – сказала Дана Новарчук.

Втім зоозахисники налаштовані рішуче: жодної співпраці – тільки заміна керівництва. Представник асоціації зоозахисників України сказала, що ГО "Волинське товариство захисту тварин", а саме Дана Новарчук буде виключена зі спілки зоозахисників за те, що вона ганьбить їхнє ім'я.

Вона додала, що "Ласка" не повертає назад відловлених тварин з інших міст, що Новарчук заперечила.

Лучанка Катерина Собуцька повідомила, що вона брала на КП "Ласка" тварину, а їй не видали акту прийому-передачі, що, на її думку, є порушенням.

Петрочук сказав, що це є підставою для проведення службової перевірки.

Голова "бюджетної" комісії міськради депутат Павло Данильчук попросив Дану Новарчук підготувати на комісію фінансовий звіт за 2016 рік про діяльність підприємства, на яке з бюджету виділяють не лише на зарплати кошти, а й на інші речі.

Костянтин Петрочук заслухав всі зауваження, які почув на круглому столі, і пообіцяв, що на КП "Ласка" проведуть ряд перевірок, за результатами яких будуть бачити, що робити далі.

Нагадаємо: нещодавно волонтери знайшли у морозильних камерах підприємства мішок з трупами тварин.

Згодом директорка комунального підприємства "Ласка" відповіла на закиди журналістів щодо умов на підприємстві.

Надрукувати
мітки:
коментарів