Поділитись:

Зоряний час тролейбусів: що робиться з транспортом у Луцьку

Субота, 13 травня 2017, 14:00

Після того, як із 1 квітня 2017 року в луцьких маршрутках проїзд здорожчав до чотирьох гривень, у соцмережах почали масово закликати жителів міста до активнішого користування екологічно безпечним транспортом – тролейбусами.

Як наслідок – численні фотографії квитка у тролейбусі за дві гривні, аби спонукати лучан до такого собі бойкотування жовтих "Богданів".

Але й без цього з квітня на маршрутних зупинках можна було спостерігати масове скупчення пасажирів до тролейбусів, а от охочих заплатити на дві гривні більше у маршрутці (за спостереженнями) щоразу менше, адже тоді проїзд у маршрутках здорожчав до чотирьох гривень. Чи справді пасажиропотік у міських маршрутних таксі та тролейбусах змінився на діаметрально протилежні сторони вирішило дізнатися ділове видання Волині "Конкурент".

Директор Луцького підприємства електротранспорту Ігор Грицюк розповів, що позитивний ріст до збільшення пасажирів є, причому постійний.

"Ріст простежується ще з 2016 року. Якщо порівняти перший квартал 2016 року і перший квартал 2017 року (коли зміни вартості тарифу не було), то пасажири користувалися послугами електротранспорту активніше уже цього року.

У січні 2017 року в нас був ріст 11,8 %. Якщо порівнювати квітень, коли відбулася зміна тарифу на проїзд, то був ріст +17,6 % порівняно з квітнем 2016 року. Ріст пасажиропотоку був забезпечений завдяки зміні графіку руху у 2016 році; додано два тролейбуси на маршрути № 15 та № 15 а, збільшився контроль виручки та контроль за виконанням графіків. Таким чином помаленьку ріст іде. Але якщо взяти січень, коли ми не були прив'язані до тарифу, ріст також був", – наголосив він.

Нагадаємо також, що ціна за проїзд у тролейбусах збільшилася до двох гривень із 15 лютого 2016 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 4 ГРИВНІ НЕ ЗМІНЯТЬ СИТУАЦІЮ, – ПЕРЕВІЗНИКИ ПРО ВАРТІСТЬ ПРОЇЗДУ В ЛУЦЬКУ

Директор ТзОВ "Санрайз" Юрій Девіцький на запитання про ситуацію з пасажиропотоком на підприємстві відповів, що не може надати таку інформацію.

"Це взагалі конфіденційна інформація щодо пасажиропотоку. Можу сказати, що ситуація з пасажиропотоком трохи змінилася через те, що тролейбуси їздять дешево. Більше сказати не можу, тому що це втручання в господарську діяльність підприємства. А в кращу сторону змінилася ситуація тому, що трохи подорожчав проїзд, але пасажиропотік трохи зменшився. Тим більше на свята, бо люди на свята не їздять. Порівняно з минулим роком на тому фоні теж зменшився", – сказав він.

Декілька днів тому у Луцькій міській раді повідомили, що повторно розглянуть обґрунтованість встановленого тарифу на проїзд у автобусах загального користування. Тож можливо лучанам доведеться витягувати з гаманця уже більше на одну-дві гривні, а можливо знову платитимуть за проїзд у маршрутних таксі три гривні, як раніше, але чи возитимуть їх тоді жовті "Богдани"...

Надрукувати
мітки:
коментарів