Поділитись:

Мешканці сіл на Волині погрожують вийти зі складу об'єднаної громади

П'ятниця, 12 травня 2017, 11:50

На Волині жителі сіл Зоря і Ворчин через постійні утиски готові писати звернення у Верховну Раду, щоб вийти зі складу Устилузької об′єднаної територіальної громади.

Про це вони заявили на сесії Устилузької об'єднаної громади, яка відбулася 4 травня, – повідомляє "Місто вечірнє".

Останнім аргументом, що підштовхнув селян до такого рішення, стала відмова голови і депутатів у співфінансуванні дороги Н-22 Зоря-Ворчин. Кошти на її ремонт у сумі 400 тисяч гривень ще раніше виділила Волинська обласна рада, решту мала додати об'єднана громада.

Люди скаржаться на представників влади ОТГ, що ті для сіл нічого не зробили.

Староста села Зоря Валентина Томчук зазначила, що після об′єднання жодна сільська рада не залишилася із залишками субвенції 300 тисяч гривень – їх перекинули на інші нікому не відомі потреби.

Натомість Устилузький міський голова Віктор Поліщук зазначив, що у ситуації, коли потрібно визначати першочерговість, ремонт дороги Лудин-Амбуків-Дарницьке є болючішим питанням для громади.

"На капітальний ремонт дороги до села Лудин передбачено співфінансування із місцевого бюджету, дані роботи внесені до переліку доріг, на які передбачається співфінансування з обласного бюджету. Ремонт дороги Зоря-Ворчин, згідно з програмою соціально-економічного розвитку Устилузької міської ради на 2017-2020 роки, розглядається після ремонту дороги Дарницьке-Амбуків у зв'язку з тим, що по ворчинському напрямку рухається лише транспорт місцевих жителів та фермерів. У той час, коли по дорозі на Лудин курсує шкільний автобус, який щодня довозить до Лудинської школи дітей із чотирьох навколишніх сіл. Це єдина дорога, по якій жителі Лудина, Чорникова, Рогожан, Амбукова та Ізова можуть добратися до центру об'єднаної громади міста Устилуг та до районного центру. Перевізник, що здійснює рейс за маршрутом Луцьк-Чорників, погодився працювати лише за умови ремонту даної дороги. Ми змушені розставляти пріоритети. Першочерговість у виконанні ремонтних робіт серед даних двох автомобільних шляхів депутати Устилузької міської ради надали дорозі на Лудин", – зазначив він.

Надрукувати
мітки:
коментарів