Поділитись:

У Польщі удосконалюватимуть закон про заробітчан

П'ятниця, 12 травня 2017, 12:12

Багато представників партій у Польщі виступають за подальшу роботою над урядовим проектом закону, що окреслює нові принципи працевлаштування іноземців на сезонні і короткотермінові роботи.

Після першого читання проект новелізації закону про промоцію працевлаштування та про установи ринку праці, було надіслано на доопрацювання у сеймову комісію, – повідомляє Польське радіо.

Новелізація, зокрема, впроваджує новий вид дозволу на сезонну працю, а також так званий багатосезонний дозвіл, що видаватиметься на 3 роки. Заступник міністра праці Станіслав Швед додав, що нова форма працевлаштування замінить дуже популярні спрощені процедури, тобто реєстрацію заявок у Повітових управліннях праці з метою взяти на роботу певного іноземця.

Згідно із проектом, дозвіл на сезонну роботу видаватимуть усім громадянам третіх країн в конкретних секторах економіки: у рільництві, садівництві і туристиці – до 9 місяців календарного року.

Проект ущільнює процедури, пов'язані з виконанням короткотермінової роботи для громадян Вірменії, Білорусі, Грузії, Молдови, Росії та України.

Новелізація закону про промоцію працевлаштування та про установи ринку праці впроваджується до польського законодавства, згідно із директивою Європейського парламенту 2014 року у справі умов прибуття і перебування громадян третіх країн задля працевлаштування як сезонного працівника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ПОЛЬЩІ ЗНОВУ ХОЧУТЬ ЗМІНИТИ ПРАВИЛА ВИДАЧІ РОБОЧИХ ВІЗ

Надрукувати
мітки:
коментарів