Поділитись:

Про Луцьк, сміття і про "безвіз"

П'ятниця, 12 травня 2017, 07:40
Про Луцьк, сміття і про

Переповнені сміттєві баки і гори побутових відходів навколо них – невід'ємний елемент пейзажу чи не кожного мікрорайону Луцька. І хоч проблема зі сміттям має світові масштаби і прогресивне людство намагається її вирішити, у нас із цим якось не дуже склалось.

Ніби і сміттєвих баків вдосталь, і комунальні служби справно працюють, і люди, зрештою, не дикуни – знають, де смітник і для чого він потрібний. Але, виявляється, усе це НІБИ.

Щоранку комунальники вивозять сміття. Але надвечір баки знову переповнені. Звідки стільки??? Та це ще не страшно – відходи в контейнері – все логічно. Але ж знаходяться "не дикуни", які без докорів сумління залишають пакети просто на тротуарі, не дійшовши кілька кроків до смітника.

А далі – починається. Безхатьки розривають пакети у пошуках "не зовсім сміття", після них в контейнерах копирсаються безпритульні собаки та коти, і в результаті – захаращені вулиці і сморід у повітрі. А потім усі дружно підписують петиції, аби влада розібралась зі сміттям і неприємним запахом…

А почати із себе слабо? Завтра, дивись, і сусід "підтягнеться", післязавтра – ще один…

Усі кричимо, що хочемо в Європу. А ми, між іншим, – центр Європи. Шкода, що тільки географічний.

Більшість країн Європи та Америки давно запровадили роздільний збір сміття, яке потім переробляється. У них і відходів менше, і природні ресурси збережені. У нас же – досі "живуть і процвітають" сміттєзвалища, на яких (за задумом!) усе саме собою "розсмокчеться і затягнеться".

P.S. Вчора нам дали "безвіз". Певно, вважають, що після усіх реформ (у нашому випадку – недореформ) ми піднялись до рівня Європи. А ми (по-секрету!) ще навіть не доросли до роздільного збору сміття…

Надрукувати
мітки:
коментарів
17 квітня 2024
16 квітня 2024
13 квітня 2024
10 квітня 2024
09 березня 2024
15 лютого 2024
02 лютого 2024
01 лютого 2024
28 січня 2024
18 січня 2024