Поділитись:

Польський консул у Луцьку розповів про ситуацію з візами

Четвер, 11 травня 2017, 17:17
Польський консул  у Луцьку розповів про ситуацію з візами

Новообраний Генеральний консул Респіблуки Польща у Луцьку Вєслав Мазур переконаний, що візовий режим у Шенгенській зоні для власників закордонних біометричних паспортів ліквідують.

Однак справа національних віз залишатиметься актуальною. Про це він розповів в інтерв'ю газеті "Волинський монітор".

"Я розумію, наскільки затребувані такі візи, і не приховую, що польське МЗС і ми, як працівники консульства, робимо все, щоб покращувати нашу діяльність", – зазначив консул.

До слова, сьогодні, 11 травня, Рада ЄС остаточно схвалила "безвіз" для України.

Недавно в Луцьку змінили спосіб реєстрації для подання документів на візу. Тепер візовий центр сам телефонує до особи, яка записується на подання документів.

"Людина не повинна платити комусь, хто може її зареєструвати. Бачимо, що ця система справно діє. Ми намагатимемося зробити все, щоб особи, які хочуть отримати візу, не користувалися послугами посередників, а щоб могли природним і нормальним чином зареєструватися й подати документи", – розповів Вєслав Мазур.

"Якщо мій підлеглий, консул чи місцевий український працівник, чинить нечесно, тоді я за це відповідальний. Ми готові вислухати зауваження щодо того, що робиться всередині консульства. Проте, вибачте, але за те, що робиться поза консульством і поза візовим центром, польська сторона не може нести відповідальності", – додав він.

Надрукувати
мітки:
коментарів