Поділитись:

Новообраний польський консул прокоментував теракт у Луцьку

Четвер, 11 травня 2017, 13:40
Новообраний польський консул прокоментував теракт у Луцьку

Новообраний Генеральний консул Республіки Польща в Луцьку Вєслав Мазур висловився з приводу обстрілу будівлі консульства в місті.

Зокрема він вважає, що це чергова спроба посварити Польщу з Україною, – зазначив консул в інтерв'ю газеті "Волинський монітор".

"Немає тут жодного поворотного моменту. Це чергові дії груп, середовищ людей, які намагаються посварити Польщу з Україною. І тут я не бачу нічого такого, що кидало би тінь на співпрацю. Зовсім навпаки – демонстрація єдності, взаємодія, спільне вирішення проблем призведе до того, що ми виб'ємо аргументи цим групам, які неприязно ставляться до Польщі й України", – сказав Вєслав Мазур.

Нагадаємо: Вєслав Мазур обійняв посаду консула у квітні.

На комісії польського Сейму у справах еміграції та зв'язків з поляками за кордоном 21 вересня Вєслав Мазур назвав Бандеру бандитом і сказав, що українці мало обізнані з історією.

Міністерство закордонних справ України провело "виховну бесіду" з генконсулом Польщі у Львові та ймовірним консулом Польщі в Луцьку Вєславом Мазуром щодо його висловлювання про Степана Бандеру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "ТАКА ЛЮДИНА НЕ МОЖЕ БУТИ ГЕНКОНСУЛОМ", – ГУЗЬ ПРО ВЄСЛАВА МАЗУРА

29 березня у будівлі Генерального консульства Польщі в Луцьку стався вибух. Правоохоронні органи ідентифікують нічний обстріл як теракт. Служба безпеки України пропонує винагороду 25 тисяч гривень за інформацію про вибухи у Генеральному Консульстві Польщі у Луцьку.

Надрукувати
мітки:
коментарів