Поділитись:

На в'їзді в Шацьк встановлять турнікет та автомат для проплат

Четвер, 11 травня 2017, 14:20
На в'їзді в Шацьк встановлять турнікет та автомат для проплат

В екологічному посту "Венське" незабаром можуть з'явитися автомати європейського зразка для здійснення проплати за в'їзд на територію Шацького національного природного парку.

Про це повідомляє "Район.Шацьк".

Ще минулого року набуло актуальності питання законної зупинки автомобілів, адже після реформи в правоохоронній сфері поліцейські не мають права зупиняти транспорт. Можуть лише стежити за порядком на посту. Минулого року працівникам парку допомагали атовці, які й зупиняли автомобілі. Багато людей, які в'їжджали на територію парку, ігнорували знак зупинки і не бажали здійснювати плату за в'їзд у заповідну зону.

Питання залишається актуальним і нині. Не можна порушувати чинного законодавства й водночас потрібно зберегти цінне джерело прибутку для району. Виручені на посту кошти вкладаються в розвиток інфраструктури ШНПП, прибирання його території, вивезення сміття, використовувуються на оплату праці сезонним працівникам.

Депутати Шацької районної ради на черговому засіданні сесії 28 квітня прийняли рішення про написання відповідного звернення Шацькою РДА і Шацьким національним природним парком до Міністерства екології та природних ресурсів України.

Як відзначив голова Шацької райдержадміністрації Василь Голядинець, в районі хочуть запровадити європейську практику – при в'їзді в національний парк встановити турнікет та автомат для здійснення проплат. Відпочивальники після оплати отримуватимуть талончики, з якими мають перебувати на відпочинку. Якщо туристи не пред'являть працівникам поліції талончик, на них буде накладений штраф, в рази більший за вартість талончика.

Процес впровадження такого досвіду досить тривалий, проте, зі слів керівництва району, незворотній.

Надрукувати
мітки:
коментарів
02 квітня 2024
04 грудня 2023
01 грудня 2023
18 листопада 2023
06 листопада 2023
29 серпня 2023
17 серпня 2023
01 серпня 2023
20 липня 2023