Поділитись:

У Польщі – найнижчий за 26 років рівень безробіття

Четвер, 11 травня 2017, 21:30
У Польщі  – найнижчий за 26 років рівень безробіття

Рівень безробіття у Польщі наприкінці квітня становив 7,7 %. Це на 0,4 % менше, ніж попереднього місяця, і на 1,7 % менше, ніж рік тому.

У Міністерстві сім'ї, праці і соціальної політики зазначають, що такого низького рівня безробіття не було вже 26 років, – повідомляє Монітор Інфо.

Зараз рівень безробіття в Польщі найнижчий за 26 років. У березні кількість безробітних зменшилася на 57,7 тис. Порівняно з березнем рівень безробіття знизився у всіх воєводствах – у межах від 0,2 до 0,8 %.

У квітні на біржі праці зареєстровано 1 млн 252,3 тис. осіб – на 71,9 тис. менше, ніж в березні цього року, i на 269,5 тис. менше, ніж рік тому. Зменшення кількості безробітних простежується у всіх воєводствах, найбільше в Нижньосілезькому, Великопольському, Вармінсько-Мазурському і Західнопоморському воєводствах.

За попередніми прогнозами міністерства, рівень безробіття наприкінці року має становити 7 %.

Зменшення кількості безробітних – це результат зниження кількості зареєстрованих осіб на біржі праці й підвищеної активності безробітних, що, у свою чергу, пов'язане з сезонними роботами в будівельній і сільськогосподарській сферах, садівництві та лісництві.

Надрукувати
мітки:
коментарів