Поділитись:

Скільки в Луцьку коштує житло бізнес-класу

Четвер, 04 лютого 2016, 10:30
Скільки в Луцьку коштує житло бізнес-класу

Скільки в Луцьку коштує житло бізнес-класу

Маркетолог Катерина Суконник розповіла про основні тенденції ринку нерухомості у Луцьку, зокрема вартість житла бізнес-, економ-класів, та які квартири найбільше користуються попитом.

У Луцьку спостерігався високий попит на житлову нерухомість в грудні 2015 року. Покупці поспішали укласти угоди в 2015 році, тому в грудні продали багато об'єктів, – розповіла маркетолог сайту нерухомості Domik.ua.

"На початку 2016 року спостерігався спад купівельної активності. Ринок нерухомості почав активізуватися після 20 січня – з'явилися нові об'єкти, і клієнти почали шукати житло", – розповіла ріелтор.

Житло бізнес-класу

Квартири сегмента "бізнес" пропонують в центрі і прицентральних районах. За однокімнатне житло в центрі міста просять від 37 тисяч доларів, в прицентральних районах - від 45 тисяч. Мінімальні ціни на двокімнатні квартири варіюються від 50 тисяч доларів до 58 тисяч в залежності від району розташування.

Скільки в Луцьку коштує житло бізнес-класу

Житло економ-класу

Купити однокімнатну квартиру в Луцьку можна мінімум за 16 тисяч доларів на околиці міста, житло в центрі на 2 тисячі дорожче. А ось в прицентральних районах вартість однокімнатних квартир економ-класу стартує від 23 тисяч доларів. "

Житло в прицентральних районах, наприклад, в 55-му мікрорайоні, користується великим попитом, ніж в центрі. У центральній частині переважають "хрущовки", а ось в прицентральних районах житло кращого планування, також там добре розвинена інфраструктура", - розповіла ріелтор.

Скільки в Луцьку коштує житло бізнес-класу

Нерухомість на первинному ринку

Також користуються попитом квартири в новобудовах Луцька. За словами ріелтора, покупці інвестують на початкових етапах будівництва тільки в проекти тих забудовників, які вже зводили будинки в місті.

"Ціни на квартири в новобудовах на початкових етапах будівництва нижче, ніж в завершеному будівництві, тому деякі покупці готові ризикувати і вкладати кошти в проект. Однак, довіряють лише перевіреним компаніям. Якщо будинок зводить новий забудовник, то, в основному, покупці чекають завершення будівельних робіт і введення об'єкта в експлуатацію", - розповіла Катерина Суконник.

У Луцьку є кілька довгобудів, проте забудовники відновили будівельні роботи і обіцяють ввести будівлі в експлуатацію.

Найбільшим попитом в Луцьку користуються двокімнатні квартири за низькою ціною, без ремонту. "Покупці готові самі проводити ремонтні роботи. Головним критерієм вибору є невисока ціна", – розповіла ріелтор. Серед вимог покупців до житла хороший район розташування, наявність зручної транспортної розв'язки, розміщення квартири в цегляному будинку на середніх поверхах.

Тенденції ринку

Ціни на квартири в Луцьку, за словами ріелтора, в лютому 2016 року зафіксовано на рівні 2015 року. І, не дивлячись на валютні коливання, власники не поспішають знижувати вартість житла. Однак, вони готові до торгу. "Сума знижки може варіюватися від 100 до 2000 доларів у залежності від терміновості продажу об'єкта і того, наскільки завищена була ціна. Власники, які виставили житло на продаж в 2016 році, поки тримають ціни, а ось ті, хто продає квартири з 2015 року, готові до діалогу", – розповіла Катерина Суконник.

Ріелтор відзначає, що в короткостроковій перспективі житлова нерухомість може незначно подешевшати в разі зростання курсу долара.

Надрукувати
мітки:
коментарів