Поділитись:

Не можна працювати, коли створюється негативне інформаційне поле, – голова Турійської РДА

Четвер, 11 травня 2017, 12:00
Не можна працювати, коли створюється негативне інформаційне поле, – голова Турійської РДА

Навколо проблеми Ковельського ветсанзаводу штучно створюють негативне інформаційне поле, що перешкоджає ефективному вирішенню проблеми.

Таку думку висловив голова Турійської РДА Орест Василишин на нараді щодо екологічної проблеми в Ковелі за участі першого віце-прем'єр-міністра Степана Кубіва 10 травня.

Він розповів, що завдяки роботі з місцевими органами самоврядування в районі вдалося знайти ділянки для захоронення решток.

На сьогодні, каже посадовець, є дві сільські ради, які мають попередні рішення.

"Після того як вони це зробили, були перекриті дороги в Турійську. Це політичні акції. На сайтах певних політичних сил підписалися, що це вони проводили ці акції", – зазначає Орест Василишин.

Також голова РДА зазначає, що в понеділок одна з сільських рад після попереднього обговорення дала згоду на відведення ділянки для захоронення.

"Але приїхали представники громадського об'єднання "Борці за справедливість". Вони дали негативне інформаційне поле, людей налякали сибіркою й африканською чумою…Працювати, коли створюється таке негативне інформаційне поле – не можна", – зазначає Орест Василишин.

Щоб продемонструвати маніпуляцію інформацією, очільник району навів приклад, коли в 2007 році на Волині було захоронено кількасот тисяч решток і це не викликало жодних протестних настроїв в людей.

"В 2007 році на одному птахокомплексі у Волинській області через неправильне переключення світла 20 хвилин не було світла, загинуло близько 200 тисяч голів птиці. Прийняли оперативне рішення захоронити цих тварин в лісі. 10 років минуло. Вже нічого немає. Жителі це бачили. Ніхто нічого не казав. Кажу це для того, щоб ви знали, яка роль негативного інформаційного поля", – підсумував голова РДА.

Надрукувати
мітки:
коментарів