Поділитись:

Заступник Гунчика вважає блокування доріг диверсією

Вівторок, 09 травня 2017, 18:19
Заступник Гунчика вважає блокування доріг диверсією

Блокування доріг через ситуацію навколо ветсанзаводу у Ковелі – це не зовсім гуманний спосіб протесту, адже постраждали в даному випадку передусім звичайні люди, а не ті, від кого залежать питання вивезення та утилізація відходів.

Про це у Facebook написав заступник голови Волинської облдержадміністрації Сергій Кошарук.

"Дієвим було блокування завезення нових партій відходів на територію ветсанзаводу. А блокування важливих трас – більше схоже на таку собі диверсію, що є дуже не доречним у час, коли йде війна на Сході України, коли народ прагне заробити гроші, аби прогодувати сім'ю і поспішає на роботу. Подібні акції спричиняють незручності і мають нульову ефективність, адже проблема не вирішується, а, навпаки, затягується в часі", – зазначається у дописі.

Нагадаємо: мешканці сіл Ковельського району ще з 5 травня блокують трасу М07 Київ-Варшава через рештки тварин, які привезли сюди вночі 15-ма фурами та вивантажили просто посеред поля, неподалік від населених пунктів.

Зі слів заступника голови Волинської ОДА, протестні акції можуть мати зміст тоді, коли потрібно привернути увагу до проблеми.

"А вирішуються проблеми не на дорозі під час блокування, а за робочим столом під час дискусії з фахівцями для пошуку найефективнішого варіанту розв'язку...Отож, розраховую, що 10 травня на урядовій нараді в Києві (уточнено – в Луцьку), почуємо дієвий план організації ефективної роботи ДП "Укрветсанзавод", його модернізації, і остаточне рішення про ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації та повне припинення роботи Ковельської філії", – зауважив Сергій Кошарук.

За інформацією Сергія Кошарука, робоча нарада щодо проблеми ветсанзаводу за участю Івана Кубіва відбудеться завтра, 10 травня, у Луцьку. Участь у заході візьме голова облдержадміністрації Володимир Гунчик, також планують долучитися громадські активісти та представники місцевої влади з Ковеля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЧЕРЕЗ БЛОКУВАННЯ ТРАСИ ВОЛИНЬ ЗАЛИШИТЬСЯ БЕЗ ДОРІГ, – ІВАН МИРКА

Надрукувати
мітки:
коментарів
17 квітня 2024
16 квітня 2024
13 квітня 2024
12 квітня 2024
05 квітня 2024
15:40
14 березня 2024
13 березня 2024
12 березня 2024
07 березня 2024