Поділитись:

Незалежна профспілка гірників України оприлюднила заяву щодо побиття Мухомеджанова

Середа, 03 лютого 2016, 18:01
Незалежна профспілка гірників України оприлюднила заяву щодо побиття Мухомеджанова

Національна профспілка гірників України вимагає покарати винних у нападі на голову профспілки шахти "Нововолинська" Анатолія Мухомеджанова.

На лідерів та активістів НПГУ посилюється неприхований тиск та намагання залякати їх усіма можливими засобами, включаючи і застосування фізичної сили. Дійшло до того, що "смотрящі" міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина вдаються до фізичної розправи над лідерами НПГУ, які борються проти знищення енергетичної галузі України, і зокрема бездумного закриття шахт. Йдеться в заяві, яка опублікована на сайті Конфедерації вільних профспілок України.

Пропонуємо вам текст заяви.

"Так, сьогодні, 3 лютого 2016 року, поплічниками "смотрящого" міністра Демчишина Андрія Венгрина було жорстоко побито голову первинної профспілкової організації НПГУ ДП "Шахта №1 "Нововолинська" Анатолія Мухомеджанова. При чому сталося це у кабінеті директора підприємства. Мета цього нападу – залякати лідерів Незалежної профспілки гірників України. Але залякати наших активістів не вдасться нікому.

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин днями видав накази №41 і №42, якими передбачається висмикнути кілька найкращих шахт із цілісних комплексів і віддати їх на приватизацію, а решту – знищити. Така доля, згідно з наказом №41, чекає, наприклад, по три з чотирьох шахт ДП "Красноармійськвугілля" та ДП "Первомайськвугілля". Бо, приміром, у Первомайську інвесторам пропонують вкласти кошти лише у шахту "Горська".

Наказом №42 Володимир Демчишин вивів зі складу ДП "Селідіввугілля" в окремий підрозділ шахту "1/3 Новогродівська", щоб теж запропонувати її на приватизацію. А решта копалень цього держпідприємства, навіть якщо не будуть знищені, не зможуть вижити й невдовзі припинять своє існування.

Обидва ці накази Міненерговугілля не погоджувало з профспілками, тому вони не можуть бути законними і ми добиватимемося їх відміни у судовому порядку. Також ми звернулися до міжнародних інстанцій з проханням втрутитися у ситуацію й допомогти відновити законність. Адже міністерство й уряд не пропонують програми зайнятості шахтарів, які внаслідок їхніх непродуманих дій залишаться без роботи. Немає у них і розуміння того, що буде далі з мешканцями та інфраструктурою населених пунктів, які повністю залежать від вугледобувних підприємств, котрі передбачено ліквідувати.

Наш потерпілий товариш Анатолій Мухомеджанов зняв побої у медичному закладі та звернувся з відповідними заявами до місцевих структур Національної поліції та Служби безпеки України.

Закликаємо правоохоронні органи надати належну оцінку безпрецедентному факту фізичної розправи над активістом НПГУ та вжити усіх необхідних заходів для затримання й покарання винних у цьому інциденті".

Голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець

Читайте також У КАБІНЕТІ ДИРЕКТОРА ШАХТИ НА ВОЛИНІ "ПРАВОСЕКИ" ПОБИЛИ КЕРІВНИКА ПРОФСПІЛКИ

Читайте також ДП "ВОЛИНЬВУГІЛЛЯ" ОТРИМАЛО 5 МІЛЬЙОНІВ НА ЗАРПЛАТИ ШАХТАРЯМ

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
10 квітня 2024
20 березня 2024
04 березня 2024
03 березня 2024
13 лютого 2024
29 січня 2024
25 січня 2024
02 січня 2024
01 січня 2024