Поділитись:

Вимоги МВФ щодо ринку землі є обґрунтованими, – експерт

Неділя, 07 травня 2017, 17:35

Експерт Реанімаційного пакету реформ та аналітик Easy Business Дмитро Ливч вважає обґрунтованими вимоги МВФ щодо скасування в Україні мораторію на продаж землі.

Про це він заявив у коментарі для Ділового інтернет-видання Волині "Конкурент".

"Вимоги МВФ є обґрунтованими. Дуже прикро те, що український уряд думає і намагається стимулювати розвиток ринку землі після того, як МВФ висловив свої рекомендації", – зазначає він.

Як розповідає експерт, в меморандумі МВФ зазначено, що Україна має прийняти закон про ринок землі до кінця травня 2017 року. Ринок землі має бути створений з 1 січня 2018 року.

Експерт Реанімаційного пакету реформ та аналітик Easy Business Дмитро Ливч><span class=Експерт Реанімаційного пакету реформ та аналітик Easy Business Дмитро Ливч

Тим не менше, додає він, в уряді досі не існує зареєстрованого законопроекту. Є лише концепція, яка, на думку експертного середовища, є недосконалою.

"В ній є низка обмежень, які стримуватимуть розвиток українського ринку землі. Також не дозволять максимізувати економічний ефект благополуччя 7 млн українців", – зауважує Дмитро Ливч.

"До таких обмежень належить розмір максимальної площі в обігу до 200 га, обмеження кола покупців землі до фізичних осіб, обмеження щодо іноземців, а також встановлення мінімальної ціни", – додає експерт.

Натомість директор товариства "П'ятидні" та депутат Волинської обласної ради Валерій Діброва в ефірі ток-шоу "Протилежний погляд LIVE" критично висловився щодо кредитування МВФ і зазначив, що кредитори переслідують власні інтереси, які не йдуть на користь економіці країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТРИ ПРИЧИНИ, ЧОМУ МОРАТОРІЙ НА ПРОДАЖ ЗЕМЛІ В УКРАЇНІ ТРЕБА СКАСУВАТИ

*За допомогу в отриманні коментаря дякуємо програмі Vox Connector.

Надрукувати
мітки:
коментарів