Поділитись:

"Не буду перелічувати всіх порушень…Їх забагато", – міністр екології про Ковельський ветсанзавод

Неділя, 07 травня 2017, 16:57

Міністр екології Остап Семерак відреагував на протести волинян, які перекрили трасу "Ковель-Ягодин" через екологічні проблеми, пов'язані з ковельською філією ДП "Укрветсанзавод".

Свою позицію він висловив на фейсбуці 5 травня.

Міністр зазначив, що інспектори Державної екологічної інспекції ще наприкінці березня під час позапланової перевірки ветсанзаводу виявили численні порушення.

"Не буду перелічувати всіх порушень природоохоронного законодавства. Їх забагато. За попередніми підрахунками, державі заподіяно збитків на 1862,256 тис.грн", – каже міністр.

Крім того він зазначає, що спеціалісти підтвердили інформацію вивезення тваринних відходів до навколишніх сіл.

"На жаль, факти підтвердилися. Ми вживаємо всіх заходів, які залежать від нас. Ситуація перебуває на контролі", – зауважує Остап Семерак.

Насамкінець міністр екології зазначив, що очікуює рішучих дій від Мінагрополітики, якому підпорядковане це підприємство, та першочергових заходів від обласної та міської влади щодо усунення екологічної ситуації на Волині.

Нагадаємо: ще 5 травня активісти поблизу сіл Заячівка та Озерне Ковельського району обмежили рух автотранспорту в обох напрямках на автодорозі міжнародного значення "Київ-Ковель- Ягодин".

7 травня поліція повідомила про перекриття руху на автодорогах"Луць-Ковель", у селі Колодяжне Ковельського району, та "Ковель-Жовква", селище Турійськ.

Приводом до протесті стало невдоволеня людей вивантаженням поблизу села Поворськ відходів з Ковельського ветсанзаводу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ВОЛИНСЬКІЙ ОДА НАЗВАЛИ ЩЕ ДВА МІСЦЯ, КУДИ ЗВОЗИТИМУТЬ РЕШТКИ ТВАРИН

Надрукувати
мітки:
коментарів