Поділитись:

Відомі деталі запуску поїзда "Ковель-Хелм"

П'ятниця, 05 травня 2017, 16:20

Польська сторона пропонує проводити прикордонний контроль пасажирів поїзда "Ковель-Хелм" на своєму боці під час годинної стоянки в Дорогуську, коли українські залізничники пропонують це робити під час руху поїзда.

Про це стало відомо з виступу керівника Львівської залізниці Івана Груника на нараді в Хелмі, де обговорювалися технічні деталі запуску залізничного сполучення між цим польським містом і Ковелем, – інформує Центр транспортних стратегій.

Груник зазначив, що з української сторони прикордонний і митний контроль будуть здійснювати на шляху прямування поїзда після посадки пасажирів в Ковелі. У разі виявлення порушників, вони будуть висаджуватися на станції Ягодин. Таку ж технологію, на думку керівника Львівської залізниці, необхідно впровадити і на польській станції.

"На станції "Дорогуськ" польська сторона пропонує стояти одну годину. Я думаю, що це надзвичайно великий час простою. Думаю, його необхідно скоротити до 20 хвилин. Це час передбачено, щоб всі прикордонні і митні служби польської сторони сіли (в поїзд) на станції "Дорогуськ", і за такою ж схемою, як українська сторона, розпочати контроль митний і прикордонний на шляху проходження від станції "Дорогуськ" до Хелма, за прикладом поїзда Львів-Перемишль", – заявив Іван Груник.

Аналогічним чином, з його слів, повинен здійснюватися контроль на зворотному шляху з Хелма. Також він акцентував, що українська сторона повністю готова до реалізації такого проекту.

Нагадаємо, що тестовий рейковий автобус в Хелм відправився сьогодні, 5 травня, з Ковеля. Анонсується, що в разі погодження всіх спірних моментів з польською стороною, орієнтовний час в дорозі становитиме 2 години, а ціна квитків – 130-150 грн.

Надрукувати
мітки:
коментарів