Поділитись:

На Волині рідні загиблої породіллі сьомий рік судяться з лікаркою (відео)

Понеділок, 09 вересня 2024, 17:19
На Волині рідні загиблої породіллі сьомий рік судяться з лікаркою (відео)

Акушер-гінеколог кесарила в Любомльській лікарні породіллю, але жінка згодом померла. Вагітну Юлію Оніщук привезли в медзаклад із кровотечею. Її рідні звинувачують у смерті лікарку. Остання запевняє, що її вини в трагедії немає.

З’ясувати істину в історії семирічної давнини намагаються в апеляційному суді, – йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Лікарку Тетяну Франчук виправдав Любомльський міськрайонний суд. Але прокурори та рідні померлої оскаржують вирок.

Адвокати лікарки переконували суд: напередодні прийняття в медзаклад у породіллі був розрив селезінки. Нібито від того, що вдарилася животом об ручку дверей. А вже після удару почалося відшарування плаценти та масивна крововтрата. Про геморагічний шок, зі слів захисниці, свідчать дві зупинки серцевої діяльності.

«Причиною смерті був важкий геморагічний шок. Попередити смерть породіллі в цьому випадку було неможливо. Померла Оніщук від крововтрати, що настала до прийому в стаціонар, як встановлено експертами. З двох причин: внаслідок відшарування плаценти та розриву селезінки»,– зазначила адвокатка Діана Кирилюк-Гуж

Мовляв, якщо й були якісь порушення в роботі акушера-гінеколога, то до причини смерті породіллі вони відношення не мають.

Захисниця зауважила, що нібито породілля невчасно звернулася до медзакладу, а лягла спати. А от рідні померлої Юлії розповіли, що перед трагедією, ще в грудні, вагітну жінку госпіталізували до місцевої лікарні.

Як сказав батько: того дня, коли оперували його доньку, у лікарні навіть не було достатньої кількості крові. Тоді їй кров здавали усім районом. Частина фахівців вважала, що розрив селезінки був під час реанімації.

Адвокатка лікарки наголосила, що є висновок експертної комісії, який доводить невинуватість гінеколога. Прокурор же зауважила, що в комісії була й сама обвинувачена Тетяна Франчук.

«Про яку об’єктивність висновку ми говоримо в цьому випадку, якщо участь у ньому приймала обвинувачена. Напрям висновку був у сторону уникнення кримінальної відповідальності лікаря за вчинене правопорушення», – переконана прокурор Оксана Яковлєва

Як додав представник потерпілих Олексій Куденьчук, лікарка однозначно мала б скерувати Юлію в медзаклад третього рівня. Адже в породіллі раніше вже були два кесарських розтини.

З його слів, лікарка мала б скерувати Юлію після 21-22 тижнів вагітності до перинатального центру в Луцьку, щоб вагітна була під цілодобовим наглядом медиків.

Батько померлої каже, що була фальсифікація медичних записів.

«Не досліджена судом втрата медичної амбулаторної карти Юлії Оніщук, яка була надана судово-медичному експерту Савченку», – говорить він

Де в цій трагічній історії правда – апеляційний суд скаже пізніше. Наступне засідання буде у жовтні.

 

На Волині рідні загиблої породіллі сьомий рік судяться з лікаркою (відео)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів