Поділитись:

Ситуація вкрай напружена: на Волині згасили 100 пожеж в екосистемах за тиждень

Понеділок, 09 вересня 2024, 11:41
Ситуація вкрай напружена: на Волині згасили 100 пожеж в екосистемах за тиждень

Через людську недбалість ситуація в екосистемах Волині украй напружена – протягом тижня вогнеборці ліквідували 100 пожеж в екосистемах на площі понад 97 гектарів.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці ГУ ДСНС України у Волинській області.

У період з 2 по 8 вересня підрозділи пожежно-рятувальної служби області ліквідували 100 пожеж в екосистемах на площі понад 97 гектарів, зокрема:

  • 40 пожеж – у Луцькому районі,
  • 44 – у Ковельському,
  • 9 – у Володимирському,
  • 7 – у Камінь-Каширському районі.

У Луцькому районі на території садового товариства опіки ніг отримала жінка, яка спалювала суху рослинність. Вогонь, крім того, перекинувся на господарчі будівлі.

У Любомльській громаді на пожежі, де горіли чагарники й суха рослинність, виявили тіло літнього чоловіка.

На минулому тижні співробітники ДСНС області разом з екологами склали 32 протоколи за фактами спалювання сухої рослинності.

«Зважаючи на посушливу погоду та зумисне порушення правил пожежної безпеки окремих громадян протипожежна ситуація в екосистемах області украй напружена.

Закликаємо до обережності з вогнем. Не підпалюйте суху траву в лісі, на полі, городі, біля своїх будівель! Будьте обережні з джерелами відкритого вогню, із сірниками та цигарками», – йдеться у дописі.

Рятувальники нагадують: за спалювання сухої рослинності або її залишків передбачена адміністративна, а в особливо складних випадках – кримінальна відповідальність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів