Поділитись:

Радник глави Мінстратегпрому, який відповідав за дрони, загинув у ДТП

Понеділок, 09 вересня 2024, 10:23
Радник глави Мінстратегпрому, який відповідав за дрони, загинув у ДТП

Радник голови Мінстратегпрому Ярослав Олійник, який відповідав за співпрацю з виробниками безпілотників, загинув у ДТП разом із дружиною.

Про це повідомив у телеграмі колишній очільник міністерства Олександр Камишін.

«Загинув Ярослав Олійник. Він же Локі. Один з перших членів оновленої команди МінСтратегПрому. Він доєднався до нас минулого літа прямо з лінії фронту. Відповідав за роботу з виробниками дронів. До сих пір не віриться», – написав він.

Ярославу Олійнику було 28 років.

У благодійному фонді «Повернись живим», де раніше працював Олійник, повідомили, що він разом з дружиною загинув у ДТП. Це сталося уночі 8 вересня.

Прощання відбудеться 10 вересня о 12:00 в Михайлівському соборі.

Довідково:
Ярослав Олійник долучився до ЗСУ у 2017 році. Він служив у підрозділі «Аеророзвідка». На фронті був відомий під позивним «Локі». 
Під час повномасштабної війни Росії проти України Олійник брав участь у боях на Київщині та Чернігівщині, а також у Харківському контрнаступі, де допомагав звільняти Куп'янськ. 
Він також був консультантом Фонду «Повернись живим» із тактики застосування БпЛА і долучався до підготовки нових операторів дронів.
У липні 2023 року, після служби на фронті, Ярослав Олійник приєднався до команди Міністерства стратегічної промисловості. На посаді радника міністра він займався питаннями виробництва та масштабування безпілотників, використовуючи досвід, набутий під час служби. Його знання у сфері БПЛА були незамінними для розвитку галузі.

Нагадаємо: 4 вересня Рада підтримала звільнення Олександра Камишіна з посади Міністра з питань стратегічних галузей промисловості України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів