Поділитись:

Україна заборонила полоненим росіянам дзвонити додому, – Лубінець

Неділя, 08 вересня 2024, 23:33
Україна заборонила полоненим росіянам дзвонити додому, – Лубінець

Україна заборонила російськими військовополоненими телефонувати додому, залишивши лише можливість писати листи.

Про це в етері телемарафону заявив омбудсмен Дмитро Лубінець, – пише Суспільне.

Він зазначив, що на такий крок Україна пішла у відповідь на збільшення кількості випадків страти росіянами українських військовослужбовців і "це фіксують не тільки міжнародні організації, а й представники України". На думку Лубінця, такі дії заохочуються вищим керівництвом РФ.

«Скажу відверто, деякі речі ми міняємо. Наприклад, було дуже багато дискусій щодо можливості російських військовополонених телефонувати своїм рідним на територію Росії… Станом на зараз нам повідомили, що в росіян зберігається можливість писати листи, але права на здійснення телефонних дзвінків у них уже немає», — сказав уповноважений.

За словами Лубінця, таке рішення не суперечить положенням Женевської конвенції, яка гарантує право на листування, а не на телефонні дзвінки.

Омбудсман зазначив, що в Україні діють 4 спеціальні табори для російських військовополонених, і там умови перебування відповідають Женевським конвенціям.

Раніше Російські військові виклали у мережу відео імовірного розстрілу українського військовополоненого. Уповноважений Верховної ради з прав людини Дмитро Лубінець відреагував на кадри розстрілу зверненням до ООН та Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ).

Надрукувати
мітки:
коментарів