Поділитись:

Євробачення: Україну можуть дискваліфікувати на три роки

Четвер, 04 травня 2017, 17:50

Україна порушила статут Євробачення, оскільки не забезпечила участь усіх учасників у конкурсі, тому, цілком імовірно, що її позбавлять права участі у наступних трьох пісенних конкурсах.

Про це розповів голова оргкомітету Євробачення Франк-Дітер Фрайлінг, передає 24 телеканал з посиланням на німецький державний мовник.

"З української точки зору юридична ситуація є зрозумілою, однак з точки зору Європейської мовної спілки (EBU) це є порушенням статутів", – зауважив він.

Голова оргкомітету також підкреслив, що Національна суспільна телерадіокомпанія України (як мовник-організатор) і український прем'єр-міністр зобов'язалися забезпечити виступ всіх учасників Євробачення-2017.

"Такою мірою це є порушенням статуту, через що має бути накладено санкції", – підкреслив Фрайлінг.

За його словами, Росія також порушила статут, оскільки представники її делегації не брали участі в обов'язкових заходах у Києві на початку року.

Чи будуть санкції проти Росії та України? Так, оскільки було порушення статуту. Референтна група обговорить ці питання на зустрічі наступного тижня. Офіційне повідомлення буде зроблено вже після проведення Євробачення, орієнтовно 12 червня, – наголосив представник оргкомітету.

Крім того Фрайлінг зазначив, що статути Єврбачення містять багато видів санкцій: від штрафу до відкликання спонсорського фінансування, також є імовірним і відсторонення від участі в конкурсі терміном до трьох років. Відтак, як Україні, так і Росії загрожує заборона участі у Євробаченні-2018, -2019, -2020.

Нагадаємо, російській співачці Юлії Самойловій заборонили в'їзд на територію України через те, що вона виступала в окупованому Криму, заїхавши туди з території Росії та порушивши тим самим українське законодавство.

Надрукувати
мітки:
коментарів