Ліс, чагарники, сміття: у Луцькому районі пожежі охопили 20 га території (фото)

Неділя, 08 вересня 2024, 11:22

За минулу добу рятувальники Луцького району ліквідували 8 пожеж сухої рослинності та чагарників, 3 пожежі сміття на відкритій території та 1 пожежу лісу.

Про це повідомляє Головне управління ДСНС України у Волинській області.

Пожежі на території Луцького району успішно ліквідовані пожежно-рятувальними підрозділами за допомогою водяних стволів та підручних засобів. Загальна площа усіх пожеж становить близько 20 гектарів. Більшість із цих пожеж виникли через людську недбалість та порушення правил пожежної безпеки, зокрема недбале поводження з відкритим вогнем у таку суху та спекотну погоду.

 

За фактами виникнення пожеж працівниками Луцького районного управління складено 7 адміністративних протоколів за статтею 175 Кодексу України про адміністративні правопорушення, стягнення у вигляді штрафу сягає від 1700 до 3400 гривень.

Нагадаємо: у суботу, 7 вересня, рятувальники ліквідували пожежу лісу поблизу с.Ветли Любешівської громади Камінь-Каширського району. Раніше, ввечері 4 вересня, на лінію «101» надійшло повідомлення про те, що поблизу села Яромель Луцької громади горить ліс. Ліквідація лісової пожежі тривала дві доби. А 7 вересня пожежа охопила ліси Колківської громади Луцького району. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: