Поділитись:

Без світла по 16 годин на добу: в яких містах взимку буде найгірша ситуація

Неділя, 08 вересня 2024, 09:07
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

В Україні об’єднана енергосистема, і в ній є кілька слабких місць: Київ, Одеса і Харків, де взимку буде найгірша ситуація.

Таку думку висловив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко в інтерв'ю для проєкту «Ремарки», – повідомляє ТСН.

«Це великі міста, Харків взагалі під прямим вогнем. Будь-яка підстанція і будь-яка генеруюча потужність може бути в будь-який момент розбита. Там найвищі ризики військові. Київ і Одеса – величезні пункти споживання. В Одесі генерації власної майже немає, там зараз встановлюються генеруючі потужності, які, дай боже, прикриють водопостачання. Це буде дуже добре, якщо вони встигнуть запустити те, що має закрити водопостачання і хоча б половину теплопостачання на місто. Бо це критично важливі речі», – розповів Харченко.

Київ, за словами експерта, – це шалено дефіцитне місто: колись, щоб забезпечити його електроенергією, будували Чорнобильську АЕС.

«В Києві не вистачає взимку 700-900 мегават потужності, які треба завести ззовні. Якщо їх немає звідки завести, давайте будемо відвертими, якщо Київ відрізати від зовнішнього енергопостачання, кияни сидітимуть без світла по 16 годин на добу, і це буде нормально», – каже Харченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів