Затягують розгляд апеляції: як просувається суд над ковельчанином, який застрелив свого сусіда

Субота, 07 вересня 2024, 22:15

У квітні 2024 року Ковельський суд виніс вирок колишньому працівнику поліції Олександру Гопкалу, який у нетверезому стані застрелив свого сусіда-однолітка Олега Муханькова, якого знав з дитинства.

Стріляв з табельної зброї пізньої ночі після застілля у власній квартирі на вулиці Заводській у Ковелі, передає «Ковель media».

Нагадаємо, суддя Тетяна Денисюк визнала фігуранта винним у вбивстві та незаконному придбанні, носінні та зберіганні бойових припасів і засудила до 11 років позбавлення волі. Також він має відшкодувати моральну шкоду у розмірі 1 млн грн родині загиблого.

На вирок суду Олександр Гопкало подав апеляцію, але засідання у Волинському апеляційному суді не відбулося. Його адвокати не прийшли, а рідні Олега Муханькова про те, що розгляд відкладається, дізнались в останній момент, коли вже були в дорозі до Луцька.

Родина покійного висловлює журналістам своє підозріння, що судовий розгляд умисне затягується в користь обвинуваченого, який досі перебуває у СІЗО.

Коли двоє дітей залишилися напівсиротами та одна дружина, я думаю, що 11 років за вбивство – це мало. Ми в апеляційному суді хочемо більш строк. По закону, там до 15 років має бути – говорить брат загиблого Сергій Муханьков

Як повідомили у Волинському апеляційному суді, справу відклали, бо головуючий суддя – у відпустці. Рідні Олега Муханькова побоюються, аби тенденція з відкладанням, а отже затягуванням справи, як це було у Ковелі, не повторилося і в Луцьку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: