Шість дружин і 10 тисяч дітей: що відомо про мегататуся (фото)

Субота, 07 вересня 2024, 01:31

Гігантський крокодил, якому нещодавно виповнилося 123 роки, є сексуально схибленим, має шістьох «дружин» і близько 10 000 малюків.

Генрі, нільський крокодил з Ботсвани, Африка, зараз живе у південноафриканському природоохоронному центрі Crocworld. У центрі стверджують, що він став батьком величезного виводка з шістьма партнерками, пише ТСН.

Генрі, який має 4,8 метра завдовжки і важить 700 кг, є «головним – і найстарішим – плейбоєм Південної Африки», згідно зі статтею в газеті Sunday Times за 2016 рік.

Як повідомляється, він приїхав 1985 року вже дорослим, а в документах зазначалося, що йому 85 років. Він народився 16 грудня 1900 року в дельті Окаванго, Ботсвана, що входить до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

«Генрі ділить вольєр з шістьма самицями. Він все ще щорічно спаровується з різними самицями. Шлюбний період триває від червня до вересня, і в середньому самиця відкладає 40 яєць», – розповіли одного разу його доглядачі.

У вищезгаданій статті стверджувалося, що він був «людожером» і з'їв декількох людських дітей.

Плем'я з Ботсвани попросило мисливця на слонів вбити крокодила, але після консультацій вирішило засудити його до довічного ув'язнення як покарання.

Контрольоване середовище, постійне постачання їжі та медична допомога – все це зіграло свою роль у подовженні тривалості його життя.

 

Нільські крокодили, що мешкають у 26 країнах Африки на південь від Сахари, відомі своїм агресивним характером.

Хоча Генрі має титул найстарішого крокодила, Кассіус, 4,8-метровий морський крокодил з Австралії, відомий як найбільший. Сам він теж не відстає за віком – вважається, що йому 121 рік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: