Поділитись:

У Африці журналіст побив світовий рекорд, обіймаючи дерево

Субота, 07 вересня 2024, 00:21
У Африці журналіст побив світовий рекорд, обіймаючи дерево

23-річний журналіст з міста Кумасі у Гані побив світовий рекорд з найдовшого обіймання дерева.

Абдул Хакім Аваль обіймав дерево 24 години 21 хвилину і побив попередній рекорд екоактивістки Фейт Патрісії Аріокот з Уганди (16 годин), повідомляють на сайті Книги рекордів Гіннеса, пише Українська Правда.

Абдул зважився на рекорд, щоб підкреслити важливість збереження природи в Гані та започаткувати загальнонаціональну ініціативу з висаджування дерев.

Чоловік пообіцяв висаджувати по новому дереву за кожну хвилину, поки тривала його спроба встановити рекорд, тож потім висадив 1 461 дерево.

«Під час спроби встановити рекорд Абдулу не можна було робити перерви – він мав стояти, обхопивши дерево руками, протягом усього часу. Тепер, коли він протримався 24 години, назву рекорду змінили на «Найдовший марафон в обіймах з деревом». Це означає, що майбутнім претендентам будуть дозволені перерви (загалом дві години на день), щоб уникнути шкідливих наслідків недосипання», – кажуть у Книзі рекордів Гіннеса.

Абдул – не перший житель Гани, який цього року встановив світовий рекорд, повʼязаний з обніманням дерев. Нещодавно студент Абубакара Тахіру обійняв рекордну кількість дерев за годину – 1 123.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів