На Волині відкрили оновлений поліцейський підрозділ (фото, відео)

П'ятниця, 06 вересня 2024, 21:07

У Горохові Луцького району відкрили модернізований поліцейський підрозділ.

Про це повідомляє Сектор комунікації поліції Волинської області.

Участь у заході, приуроченому до відкриття підрозділу, взяли представники Департаменту головної інспекції та дотримання прав людини Нацполіції, керівництво ГУНП у Волинській області, місцева влада та громадськість.

 

 

 

Заступник очільника поліції Волині Віталій Ковальчук, кажуть правоохоронці, розповів, що це вже десятий оновлений підрозділ, обладнаний системою Custody Records, і вже найближчим часом всі відділи поліції Волині будуть відповідати європейським стандартам, а також подякував органам місцевого самоврядування, які долучаються до співфінансування таких проектів, завдяки чому підрозділи поліції модернізуються.

«Сustody Records і фронт-офіс – звісно про підвищення поліцейських стандартів, адже це вказує на те, що поліція з народом, поліція відкрита і хоче якнайкраще забезпечити надання поліцейських послуг громадянам, щоб і захистити їх від можливих неправомірних дій правоохоронців і убезпечити правоохоронців від неправдивих звинувачень з боку людей», – зауважив він.

В оновленому приміщені, зазначають у секторі, тепер є кімнати для перебування з дітьми, спілкування з захисником, для проведення слідчих дій тощо. Окрім цього, облаштовано тут і вбиральню, в тому числі для маломобільних груп, також встановлено підйомник для людей на кріслах колісних, тобто виконані всі умови безбар’єрності, що надважливо в теперішніх умовах.

 

 

 

 

«Оскільки ми прямуємо до європейської спільноти, система Сustody Records буде важливим важелем впливу під час прийняття рішення Європейським Союзом, адже ця система забезпечує найголовніше – дотримання прав наших громадян на території обслуговування поліцейського підрозділу», –зазначив заступник начальника департаменту головної інспекції та дотримання прав людини НПУ Володимир Захаренко.

Зустрічатимуть громадян у комфортному фронт-офісі, де завжди присутній поліцейський, який надасть кваліфіковану допомогу або покличе того, хто допоможе людині.

 

 

 

 

Як зауважив заступник голови облради Григорій Пустовіт, країна, яка рухається у європейське майбутнє, має рухатися не лише на гаслах, а й на практичних діях, впровадженнях правил, додають у повідомленні.

«Ця система вносить в життя правила, які однакові для всіх, які унормовують поведінку як поліцейського, так і затриманого. Знаючи, що тут впроваджена така система, я думаю, що ні в кого - ні в затриманих, ні в поліцейських не буде виникати бажання щось порушити», – підсумував Григорій Пустовіт.

Також поліцейські розповідають, що під час відкриття присутнім наочно показали весь етап затримання й допиту особи, яка нібито вчинила правопорушення: від інтерв’ювання до поміщення в ізолятор тимчасового тримання. Все, що відбувається із затриманими, фіксується на камери відеоспостереження, що унеможливлює як порушення прав громадян, так і безпідставні звинувачення правоохоронців.

 

Заступник голови Горохівської ТГ Олексій Гайдук подякував працівникам поліції за їхню працю і забезпечення спокою й порядку на території громади:

«Ми стараємося максимально співпрацювати з поліцією, підтримувати у реалізації певних ініціатив задля безпеки наших мешканців і сьогодні ми й бачимо результат цієї співпраці – оновлене приміщення, адже міськрада забезпечила співфінансування цього проєкту. Це хороша інвестиція у якість, у комфорт, у безпеку».

Насамкінець, повідомляюь правоохоронці, Олексій Гайдук вручив подяку міської ради начальнику відділення поліції №2 (м. Горохів) Ігорю Мандзі та всьому колективу підрозділу за сумлінне виконання службових обов’язків, вагомий внесок у справу боротьби зі злочинністю, забезпечення публічної безпеки, порядку у громаді.

Детальніше у відео:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: