У Луцьку церкву УПЦ МП перетворили на пральню, – фейк від російських ЗМІ

П'ятниця, 06 вересня 2024, 20:19

Навздогін нещодавно ухваленому законопроєкту про заборону діяльності релігійних організацій, що мають керівний центр у Росії, пропагандисти поширили інформацію, мовляв, у Луцьку відібрали церкву в УПЦ і вже встигли переробити її на пральню.

Насправді ця інформація не відповідає дійсності. За допомогою функції зворотного пошуку зображення від Google вдалося зʼясувати, що фото церкви, яке поширюють пропагандисти, зʼявилося в мережі ще в листопаді 2023 року, передає видання DisinfoDetector.

І його зробили не в Луцьку, а в Тернопільській області. Тоді в місті Теребовлі запрацювала перша соціальна пральня за підтримки благодійного фонду «Карітас-Тернопіль».

 

У місцевій міській раді повідомили, що відкрили її в приміщенні парафії, яка стала переможцем мінігранту в рамках проєкту «Розвиток соціального служіння для згуртування громад для підтримки ВПО та вразливих груп на парафіяльному рівні», що діє за підтримки CNEWA Canada та Renovabis. 

«На сьогодні соціальна пральня – це дуже актуальна послуга. Бо люди з небезпечних регіонів країни приїжджають до нашої громади майже без нічого, лише з деякими особистими речами. І часто купити пральну машинку для себе такі люди не мають можливості», – зауважив тоді міський голова Теребовлі Олег Продан.

Цим фейком пропагандисти прагнуть дискредитувати закон про заборону РПЦ в Україні та показати, що українці ― «грішники» та «безбожники». Свою церкву росіяни називають «істинною» та залякують, що «грішники» відповідатимуть за свої дії на іншому світі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: