Як жінки чистять добуту породу на шахті «Бужанська» (відео)

П'ятниця, 06 вересня 2024, 13:58

У місцевих телеграм-каналах з'явилося відео, як працівниці шахти «Бужанська», що неподалік міста Нововолинськ, власноруч очищують щойно добуте вугілля від засмічення.

До слова, будівництво копальні почалося в 1979 році, а в 1988 шахти «№ 2 Нововолинська», «№ 4 Нововолинська» та «Бужанська» були адміністративно об’єднані в одну шахту «№ 2 Нововолинська».

Після закриття шахти «№ 4 Нововолинська» в 1996 році шахта «Бужанська» працювала, як самостійне державне підприємство, а з 2003 року – як відокремлений підрозділ ДП «Волиньвугілля».

За інформацією видання БУГ, нині на копальні працюють 259 людей, 157 – шахтарів. 64 працівники мобілізовані та проходять службу у Збройних силах України.

До слова, «Бужанська» та шахта №9 – дві діючі копальні, які досі видобувають вугілля на Волині, обидві знаходяться за межами Нововолинська.

За словами директора шахти Олександра Назарука, запаси нової лави – 46 тисяч тонн, це чисте вугілля, зола складає лише близько 23%, каже директор. У планах – відкрити ще одну лаву та запустити цього місяця власну збагачувальну фабрику.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: