Поділитись:

Як жінки чистять добуту породу на шахті «Бужанська» (відео)

П'ятниця, 06 вересня 2024, 13:58
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

У місцевих телеграм-каналах з'явилося відео, як працівниці шахти «Бужанська», що неподалік міста Нововолинськ, власноруч очищують щойно добуте вугілля від засмічення.

До слова, будівництво копальні почалося в 1979 році, а в 1988 шахти «№ 2 Нововолинська», «№ 4 Нововолинська» та «Бужанська» були адміністративно об’єднані в одну шахту «№ 2 Нововолинська».

Після закриття шахти «№ 4 Нововолинська» в 1996 році шахта «Бужанська» працювала, як самостійне державне підприємство, а з 2003 року – як відокремлений підрозділ ДП «Волиньвугілля».

Як жінки чистять добуту породу на шахті «Бужанська» (відео)

За інформацією видання БУГ, нині на копальні працюють 259 людей, 157 – шахтарів. 64 працівники мобілізовані та проходять службу у Збройних силах України.

До слова, «Бужанська» та шахта №9 – дві діючі копальні, які досі видобувають вугілля на Волині, обидві знаходяться за межами Нововолинська.

Як жінки чистять добуту породу на шахті «Бужанська» (відео)

За словами директора шахти Олександра Назарука, запаси нової лави – 46 тисяч тонн, це чисте вугілля, зола складає лише близько 23%, каже директор. У планах – відкрити ще одну лаву та запустити цього місяця власну збагачувальну фабрику.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів