РАЕС, ПАЕС і ЧАЕС повністю не відновили з'єднання з лініями електропередач після обстрілів, – МАГАТЕ

П'ятниця, 06 вересня 2024, 11:16

Рівненська, Південноукраїнська й Чорнобильська АЕС ще не відновили з'єднання з усіма зовнішніми лініями електропередачі, яке вони втратили внаслідок масштабних обстрілів 26 серпня.

Про це повідомило Міжнародне агентство з атомної енергії, передає «Інтерфакс-Україна».

«Групи МАГАТЕ з Рівненської, Південноукраїнської та Чорнобильської АЕС повідомили, що ці об'єкти ще не відновили з'єднання з усіма зовнішніми лініями електропередачі після широкомасштабних військових дій 26 серпня, спрямованих на електропідстанції, важливі для ядерної безпеки. Команди також повідомили про повітряні тривоги в більшість днів минулого тижня», – йдеться в повідомленні МАГАТЕ.

Наскільки це впливає на їхню роботу, не зазначено.

Водночас наголошується, що за кілька кілометрів від Хмельницької АЕС у середу, 4 вересня, був зафіксований проліт безпілотників.

Також, згідно з повідомленням, Україна отримає необхідні запчастини для аварійних дизель-генераторів Південноукраїнської АЕС – відповідну угоду про підтримку українських АЕС МАГАТЕ днями підписало з Францією та НАЕК «Енергоатом».

Агентство уточнило, що в разі втрати зовнішнього електропостачання АЕС покладаються на таке обладнання, щоб забезпечити безпечну й надійну роботу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: